Prometheus a fost blocat la doar o zi dupa lansare

Prometheus, programul care permitea downgrade sau upgrade de iOS pe iPhone si iPad, a fost blocat de catre compania Apple la doar o zi dupa lansarea oficiala. Desi ieri unii utilizatori s-au bucurat de posibilitatea de a face downgrade sau upgrade la anumite versiuni ale iOS, astazi acest lucru a fost blocat de catre compania Apple pentru toata lumea.

Mai exact, cei de la Apple au facut unele schimbari pentru serverele TSS care semneaza ipsw-urile pentru instalare in iPhone sau iPad, astfel ca Prometheus nu mai functioneaza. Nimeni nu stie deocamdata ce fel de modificari a facut compania Apple si nici nu prea conteaza acest lucru deoarece totul a fost blocat, aparent fara o rezolvare foarte simpla.

Daca veti incerca sa folositi Prometheus in momentul de fata, veti ramane cu terminalele blocate deoarece ipsw-urile care nu sunt semnate nu pot fi instalate. Practic, reveniti la situatia anterioara, cand Apple ne obliga sa facem restore doar la iOS 10.2 si la absolut nimic altceva, Prometheus devenind complet inutil, desi nici de la bun inceput nu era prea util.

Exista zvonuri care sustin ca aceste probleme sunt temporare si ca Apple va semna in curand toate firmware-urile iOS pentru iPhone si iPad, dar nu trebuie sa va bazati pe asa ceva. Cei de la Apple au blocat cel mai probabil Prometheus ca o masura de securitate pentru iOS, asa ca e greu de spus daca programul va mai fi vreodata util pentru ceva.

UPDATE: Creatorul Prometheus sustine ca programul sau functioneaza in continuare fara probleme.

prometheus-blocat-apple