Prima Pagina iPhone Prometheus a fost blocat la doar o zi dupa lansare

Prometheus a fost blocat la doar o zi dupa lansare

Prometheus, programul care permitea downgrade sau upgrade de iOS pe iPhone si iPad, a fost blocat de catre compania Apple la doar o zi dupa lansarea oficiala. Desi ieri unii utilizatori s-au bucurat de posibilitatea de a face downgrade sau upgrade la anumite versiuni ale iOS, astazi acest lucru a fost blocat de catre compania Apple pentru toata lumea.

Mai exact, cei de la Apple au facut unele schimbari pentru serverele TSS care semneaza ipsw-urile pentru instalare in iPhone sau iPad, astfel ca Prometheus nu mai functioneaza. Nimeni nu stie deocamdata ce fel de modificari a facut compania Apple si nici nu prea conteaza acest lucru deoarece totul a fost blocat, aparent fara o rezolvare foarte simpla.

Daca veti incerca sa folositi Prometheus in momentul de fata, veti ramane cu terminalele blocate deoarece ipsw-urile care nu sunt semnate nu pot fi instalate. Practic, reveniti la situatia anterioara, cand Apple ne obliga sa facem restore doar la iOS 10.2 si la absolut nimic altceva, Prometheus devenind complet inutil, desi nici de la bun inceput nu era prea util.

Exista zvonuri care sustin ca aceste probleme sunt temporare si ca Apple va semna in curand toate firmware-urile iOS pentru iPhone si iPad, dar nu trebuie sa va bazati pe asa ceva. Cei de la Apple au blocat cel mai probabil Prometheus ca o masura de securitate pentru iOS, asa ca e greu de spus daca programul va mai fi vreodata util pentru ceva.

UPDATE: Creatorul Prometheus sustine ca programul sau functioneaza in continuare fara probleme.

prometheus-blocat-apple

 • Ionel Aviatorul

  🙂 era de asteptat…

 • Ionel Aviatorul

  Era de asteptat…

 • Da, eu cred ca se refera la faptul ca serverele functioneaza, nu ca nu s-ar fi schimbat ceva. Am spus ca unele zvonuri ziceau ca serverele nu merg, dar in realitate nu asta e problema.

 • OLiX

  In concluzie -Prometheus funcționează , titlul articolului tau e greșit și scriu asta bazându-ma pe afirmația 😊Tihmstar : – “yes it still works. I used it multiple times today to downgrade my i5s to 10.1.1 today” . Exista insa probleme la fișierele shsh2 salvate pentru IPhone 7..se pare ca toate in momentul de fata sunt broken.

 • Da, ok, acum a spus asta, la aproape 2 ore dupa ce am scris articolul.

 • liftedclone

  Nu cred ca Apple va semna orice firmware iOS pentru ca la fiecare Apple Event se lauda cu rata de adopție a ultimului iOS – lucru imposibil dacă va permite instalarea oricărei versiuni.

 • iLearn

  Ma gandesc cum ar merge un iphone 6s sau 7 cu ios 6 ;))

 • Florin Gabriel Haja

  Bestial, dacă 4S-ul pe iOS 6 se mișcă la fel de bine ca 6s-ul în meniuri