iPhone 7 – Apple reduce productia in ianuarie

Productia iPhone 7 va fi redusa cu 20% de catre compania Apple din cauza stocurilor foarte mari de unitati care exista in lantul de distributie.

Productia iPhone 7 urmeaza sa fie redusa de catre compania Apple chiar incepand cu luna ianuarie a anului 2017, informatia venind astazi de la surse asiatice apropiate celor din Cupertino. Productia iPhone 7 urmeaza sa fie redusa deoarece Apple ar fi acumulat deja stocuri mari ale terminalelor iPhone 7, deci reduce productia pentru a vinde ceea ce are.

Apple a comandat un numar foarte mare de terminale iPhone 7 de la partenerii sai si a ajuns in situatia de a avea mult mai multe unitati decat ar putea vinde, insa situatia nu este aceeasi pentru iPhone 7 Plus. In aceasta idee, compania Apple va reduce cu 20% productia iPhone 7 la inceputul anului 2017 pentru a vinde stocurile existente, situatia fiind similara cu cea intalnita anul trecut cu iPhone 6S.

Sursele din cadrul partenerilor companiei Apple sustin ca vanzarile slabe ale iPhone 7 au determinat compania Apple sa reduca productia, iar acest lucru ar putea fi adevarat. S-a tot spus in repetate randuri ca vanzarile iPhone 7 nu sunt pe masura asteptarilor, dar situatia de acum nu este una cu mult diferita fata de cele inregistrate in alti ani pentru Apple.

iPhone 7 – Apple reduce productia in ianuarie

La fiecare inceput de an compania Apple reduce productia noilor sale modele ale terminalelor iPhone deoarece se reduce substantial si cererea pentru terminalele mobile. Inceputul de an vine si cu o scadere substantiala a vanzarilor de produse electronice, majoritatea producatorilor resimtind acest lucru si reducand productia in consecinta.

“Apple will trim production of its iPhone family around 10% on the year in the first quarter of 2017, according to calculations by The Nikkei based on data from suppliers. That experience led Apple to curb production of the iPhone 7, introduced in September, by around 20%.”

Desi productia iPhone 7 va fi redusa cu 20% in aceasta perioada, productia iPhone 7 Plus va ramane cel mai probabil la un nivel ceva mai ridicat in continuare. Desi Apple a reusit sa acopere cererea pentru iPhone 7, cea pentru iPhone 7 Plus ramane in continuare ridicata, cu putine unitati black si jet black in stocuri, asa ca pentru aceste modele productia nu va scadea, cel mai probabil.

Acestea fiind spuse, Apple se pregateste pentru un inceput de an cu vanzari mai slabe, asa cum este si normal.

iphone-7-productie-apple