CES 2017: Kolibree lanseaza periuta de dinti cu inteligenta artificiala

CES 2017 ne aduce periuta de dinti Kolibree, aceasta avand integrat un sistem de inteligenta artificiala care ne ajuta sa ne periem mai eficient dintii.

CES 2017 ne aduce un gadget extrem de interesant de la o companie numita Kolibree, mai exact o periuta de dinti care se lauda ca are un sistem de inteligenta artificiala integrat. In clipul video de mai jos puteti vedea cum functioneaza produsul prezentat de catre Kolibree in cadrul CES 2017, acesta fiind, probabil, primul de acest gen creat vreodata.

In 2014 Kolibree a prezentat prima periuta de dinti inteligenta, proprie, iar functionalitatea celei prezentate la CES 2017, si numite Ara, este identica, din anumite puncte de vedere. Ara are o serie de senzori integrat pentru a monitoriza fiecare miscare a sa in timp ce ne spalam pe dinti, deci va sti cat de bine ne spalam in anumite zone si cat de putin in altele.

Ara nu este singura periuta de dinti inteligenta prezenta la CES 2017, insa este singura cu inteligenta artificiala, iar aici vine si marea tehnologie a companiei Kolibree. Ea sustine ca in baza informatiilor preluate de la senzori, un algoritm special creat de catre ea ne poate face recomandari pentru a imbunatati modul in care ne periem zilnic pe dinti.

CES 2017: Kolibree lanseaza periuta de dinti cu inteligenta artificiala

Ara ne trimite aceste recomandari prin email direct pe smartphone o data pe saptamana, deci trebuie sa inregistreze destul de multe date inainte de a face recomandari. Alte periute inteligente au deasemenea aplicatii care fac recomandari similare, insa in cazul Ara, inteligenta artificiala ar trebui sa faca diferenta fata de restul sistemelor existente pe piata.

Ara este prezentata la CES 2017 de catre Kolibree cu un pret de vanzare de 130 de dolari, deci nu este cu mult mai scumpa decat alte periute inteligente disponibile pe piata. Ara va fi lansata in luna martie de catre cei de la Kolibree, ea fiind acum disponibila pentru precomanda, pentru toti cei interesati, prin intermediul website-ului acestora.

1 COMENTARIU

  1. Nu mi se pare nu stiu ce avand in vedere ca exista pe piata din germania sau suedia(vb de tarile astea ca traiesc intruna din ele si cealalta o vizitez mereu)o multime de periute de dinti care poate fac mai multe decat face asta gen oral-b,panasonic,philips,etc!