Prometheus – fisiere SHSH2 invalide si alte probleme

Prometheus se dovedeste a fi o mare gluma si nu o solutie reala de a face restore la orice versiune a iOS pentru care avem salvate fisiere .shsh2 in prealabil. Desi programul Prometheus promitea sa faca acest lucru pentru utilizatori, se pare ca in realitate el are o varietate de probleme care impiedica folosirea sa asa cum isi doresc utilizatorii.

Prima problema este incompatibilitatea Prometheus cu iPhone 7 si iPhone 7 Plus, dezvoltatorul sau confirmand acest lucru in cursul zilelor trecute. In momentul de fata, indiferent ce fel de fisiere shsh2 ati salvat pentru aceste terminale, ele sunt complet inutile si nu pot fi utilizate, cel putin pana cand dezvoltatorul Prometheus va gasi o cale de a rezolva problemele.

In continuare, se pare ca Touch ID nu functioneaza pe anumite terminale care au facut restore folosind aceasta metoda si asta din cauza modului in care ea a fost gandita. Din pacate deocamdata nu exista o rezolvare pentru aceasta problema, dar in momentul in care ea va fi lansata, va voi anunta printr-un articol urmator.

Prometheus – fisiere SHSH2 invalide si alte probleme

In continuare avem o alta problema legata de modul in care compania Apple creeaza ipsw-urile pentru iPhone, iPad si iPod Touch, ea afectand fisierele shsh2 salvate. In cazul in care un BuildIdentity gresit a fost ales in momentul salvarii fisierelor shsh2, acel fisier nu va putea fi folosit pentru a efectua un restore iDevice-urilor noastre.

Puteti verifica fisierele shsh2 salvate deja pentru terminalele voastre cu img4tool, insa in cazul in care ele se dovedesc a fi invalide, va trebui sa salvati altele. Din moment ce iOS 10.2 este singura versiune a iOS semnata in momentul de fata, va trebui sa salvati fisiere doar pentru acest build si sa asteptati ca o solutie de iOS 10.2 jailbreak sa apara.

Acestea fiind spuse, Prometheus este foarte departe de a fi o solutie reala de upgrade sau downgrade pentru iOS, asa ca din pacate lucrurile nu sunt asa cum ne doream.

prometheus-probleme-shsh2