Apple anunta vanzari record de aplicatii de sarbatori

Compania Apple a anuntat cu doar cateva minute in urma ca sezonul sarbatorilor de iarna a fost din nou unul al recordurilor in materie de vanzare de aplicatii. Pe data de 1 ianuarie au fost vandute aplicatii in valoare de 240 de milioane de dolari, o cifra cu adevarat impresionanta, 70% dintre acesti bani fiind ai dezvoltatorilor de aplicatii pentru iPhone si iPad.

Ramanand la dezvoltatori, compania Apple spune ca in 2016 acestia au castigat 20 de miliarde de dolari din AppStore, cu 40% mai mult decat anul trecut, o suma cu adevarat impresionanta. Avand in vedere ca ei incaseaza 70% din banii cheltuiti de catre utilizatori pe aplicatii, la cele 20 de miliarde de dolari se mai adauga cateva miliarde care au ramas companiei Apple in 2016.

In ceea ce priveste tarile din care s-au cumparat cele mai multe aplicatii, SUA, Marea Britanie, Japonia si China au fost mentionate de catre compania Apple. Cei din Cupertino raporteaza ca incasarile pentru acestea 4 au crescut cu 90% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar aceasta este o realizarea cu adevarat impresionanta pentru americani.

Apple anunta vanzari record de aplicatii de sarbatori

Printre aplicatiile care au generat cele mai mari incasari pentru dezvoltatorii de aplicatii se numara Pokemon GO si Super Mario Run, asta desi pentru cea din urma fusesera estimate vanzari mici. In momentul de fata exista 2.2 milioane de aplicatii in AppStore, cu 20% mai multe decat la final de 2015, iar asta in ciuda programului de “curatare” initiat de Apple.

“2016 was a record-shattering year for the App Store, generating $20 billion for developers, and 2017 is off to a great start with January 1 as the single biggest day ever on the App Store,” said Philip Schiller, Apple’s senior vice president of Worldwide Marketing. “We want to thank our entire developer community for the many innovative apps they have created — which together with our products — help to truly enrich people’s lives.”

In ceea ce priveste aplicatiile care au generat cei mai multi bani in 2016, acestea sunt : Monster Strike, Fantasy Westward, Clash Royale si Pokemon Go. Super Mario RUn a fost cea mai populara aplicatie in prima zi a Craciunului, dar si in prima zi a Anului Nou, asa ca vorbim despre un succes pe masura promovarii facute de catre cei de la Apple.

In final, Apple a anuntat si ca incasarile din vanzarea de abonamente au crescut la 2.7 miliarde de dolari in 2016, cu 74% mai mult decat in 2015, Netflix si HBO generand cei mai multi bani. Separat, aplicatii neasteptate precum Tinder si Line au ajuns deasemenea in top in baza abonamentelor generate, asa ca vorbim despre surprize placute.

Per total, 2016 a fost un an excelent pentru compania Apple.

appstore-infografic-apple