iOS 10 ruleaza pe 76% dintre iDevice-uri

iOS 10, noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone si iPad lansata in toamna de catre compania Apple, a fost instalata pana acum pe 76% dintre iDevice-uri. Practic, trei sferturi dintre terminalele care pot rula iOS 10 au instalat aceasta versiune a sistemului de operare si aici vorbim cel mai probabil despre minim 700 de milioane de dispozitive.

Apple anuntase anul trecut ca are 1 miliard de iDevice-uri active la nivel global, cifra crescand intre timp, deci vorbim acum despre peste 1.1 sau 1.2 miliarde de unitati active. La sfarsitul lunii ianuarie 63% dintre iDevice-uri rulau iOS 10, deci vorbim despre o crestere de 13 puncte procentuale in ultima luna pentru rata de adoptie a iOS 10.

Compania Apple a actualizat iOS 10 o data de atunci si pana acum, iar cresterea este cel mai probabil impulsionata si de promotiile de Black Friday si Craciun derulate in intreaga lume. Cateva zeci de iDevice-uri s-au vandut cel mai probabil in intreaga lume in ultimele trei luni si ele au ingrosat randurile celor care ruleaza deja iOS 10.

Desi nu exista o solutie de jailbreak publica si stabila pentru iOS 10, clientii Apple s-au grabit totusi sa instaleze noua versiune a sistemului de operare pe terminale. Acest trend urmeaza sa continue in urmatoarele luni si va ajunge cel mai probabil la 90% in preajma lunii iunie, cand va fi prezentat oficial iOS 11 si va fi lansat in versiune beta.

ios-10-rata-instalare-iphone-ipad