Samsung a inovat mai mult decat Apple in 2016

Samsung a inregistrat de cel putin doua ori mai multe brevete de inventie decat compania Apple in 2016, investitiile in cercetare si dezvoltare fiind masive.

2016 a fost un an foarte bun pentru inovatii, zeci de mii de brevete de inventie pentru tehnologii si produse noi fiind inregistrate in lumea intreaga de catre diverse companii. IBM a fost compania cu cele mai multe brevete de inventie inregistrate in 2016, peste 8000 fiind asociate cu binecunoscuta companie americana.

IBM a depasit inclusiv Samsung cu aproximativ 50% in ceea ce priveste numarul de brevete de inventie inregistrate, coreenii avand 5518 brevete inregistrate doar in 2016. Numarul este foarte mare si dezvaluie faptul ca Samsung investeste sume serioase de bani in a crea tehnologii si produse noi pentru urmatorii ani si dominarea pietelor industriei IT.

Intr-un top 10 al companiilor cu cele mai multe brevete de inventie inregistrate in 2016, Apple nu este prezenta, semn ca a avut mai putin de 2181 de brevete inregistrate in acest an. Sony este ultima companie din top cu 2181 de brevete de inventie inregistrate in 2016, iar unele dintre ele vor ajuta cel mai probabil la evolutia iPhone in urmatorii ani.

Samsung a inovat mai mult decat Apple in 2016

aNu se stie cate zeci, sau sute de miliarde de dolari, au investit aceste 10 companii in cercetare si dezvoltare in cursul anului 2016, insa suma este cu siguranta mare. Pentru a inregistra atat de multe brevete de inventie pentru tehnologii si produse noi, este nevoie si de multa munca, dar si de multi cercetatori care sa dezvolte totul.

Desigur ca nu putem sti pentru ce au fost inregistrate toate aceste brevete de inventie in cursul anului 2016, dar putem fi de buna credinta si sa credem ca inovatiile sunt importante. Lipsa companiei Apple din acest top 10 nu sugereaza faptul ca in Cupertino nu se inoveaza, ci doar ca se investeste mai putin decat in cadrul altor companii.

Samsung este cunoscuta ca una dintre companiile care investeste foarte mult in cercetare si dezvoltare, insa este si normal cu atat de multe divizii care produc aproape orice va puteti imagina. Cei de la Apple au inceput sa investeasca din ce in ce mai multi bani in cercetare si dezvoltare in ultimii ani, dar mai au multe de recuperat.

inovatii-brevete-2016