Apple si Carl Zeiss dezvolta ochelari de realitate augmentata

Apple si Carl Zeiss au intrat intr-un parteneriat extrem de interesant pentru a dezvolta o pereche de ochelari pentru realitate augmentata, proiectul fiind unul extrem de interesant. Carl Zeiss este o companie cunoscuta in principal multumita colaborarii cu Nokia pentru a dezvolta cele mai bune camere pentru telefoane mobile, iar acum Apple vrea sa profite de experienta germanilor.

Vorbim despre o pereche de ochelari digitali care au integrat un software special ce permite folosirea realitatii augmentate, cel mai probabil in combinatie cu iPhone. Informatia ar fi fost confirmata de catre un angajat al Carl Zeiss, deci ochelarii digitali pentru realitate augmentata sunt reali si sunt in proces de dezvoltare in cadrul celor doua companii.

Apple a initiat proiectul cu ideea de a lansa ochelarii pentru realitate augmentata abia in 2018, insa ei ar putea fi lansati si anul acesta, daca vor fi pregatiti. Vorbim despre o pereche de chelari pentru realitate augmentata care sunt similar cu Spectacles produsi de catre cei de la Snapchat, ei avand succes destul de mare dupa lansarea pe piata din SUA.

Apple si Carl Zeiss dezvolta ochelari de realitate augmentata

Ochelarii dezvoltati de catre Apple si Carl Zeiss s-ar interconecta prin Bluetooth cu un iPhone si ar prelua imagini din el pentru a le afisa in fata ochilor nostri. O aplicatie speciala ar fi cel mai probabil dezvoltata de catre compania Apple pentru a afisa continut pe acesti ochelari digitali, insa deocamdata desprea ea nu se cunosc foarte multe.

Tim Cook, presedintele Apple, a afirmat in repetate randuri ca realitatea augmentata este foarte importanta pentru Apple si ca sunt in dezvoltare diverse proiecte privind-o. Pana acum s-a speculat ca Apple ar urma sa implementeze software pentru realitate augmentata in iPhone, insa iata ca in final vrea sa faca o pereche de ochelari digitali.

“Apple and Zeiss working together on augmented reality optics. A Zeiss employee confirmed the rumors that Apple and Carl Zeiss AG are working on a light pair of augmented reality/mixed reality glasses that may be announced this year. (I thought it was next year but now that I saw this I believe it will happen this year).”

O pereche de ochelari Apple pentru realitate augmentata ar putea fi extrem de interesanti si ar putea atrage o varietate de clienti tineri spre compania americana. In aceasta idee, este interesant de vazut si interesul pentru astfel de gadget-uri alternative pe care compania americana le are acum in dezvoltare.

spectacles snapchat
Spectacles – ochelari pentru realitate augmentata dezvoltati de catre Snapchat.