Yahoo! isi va schimba numele in Altaba

Yahoo! isi va schimba numele in Altaba dupa finalizarea achizitiei facute de catre compania Verizon, cel mai probabil in cursul 2017.

Yahoo! isi va schimba numele in Altaba dupa ce va fi finalizata achizitia celor de la Verizon, insa aici vorbim doar despre ceea ce va ramane din compania mama. Informatiile vin dintr-un nou document depus la autoritatile americane, el descriind schimbarea numelui restului companiei Yahoo! in Altaba, dar si faptul ca actualul presedinte, Marissa Mayer, va pleca de la conducerea companiei.

Verizon cheltuie 4.8 miliarde de dolari pentru a cumpara compania Yahoo!, insa doar o parte din ea, cealalta parte urmand a ramane separata si isi va schimba denumirea in Altaba. Mai exact, partea din companie care administreaza investiile in Alibaba si Yahoo Japonia va ramane si cu unele brevete de inventie, iar denumirea sa va fi Altaba dupa finalizarea procesului de vanzare.

Altaba urmeaza sa devina o companie de investitii si va avea doar 5 membri in consiliul director, Marissa Mayer urmand a parasi si aceasta companie. Dupa 5 ani in fruntea Yahoo!, Marissa Mayer va parasi compania dupa ce a avut parte de cativa ani extrem de dificili, cu scaderi ale incasarilor, concedieri si numeroase critici la adresa activitatii sale.

Yahoo! isi va schimba numele in Altaba

Se presupune ca partea din Yahoo! care va fi cumparata de catre Verizon isi va pastra denumirea in continuare, deci doar firma ramasa fara elementele de baza se va denumi Altaba. Deocamdata nu se stie cand se va finaliza achizitia celor de la Yahoo! de catre Verizon, asa ca ar putea trece inca multe luni bune, avand in vedere ca totul a fost anuntat in iulie.

Verizon isi continua planurile de a cumpara Yahoo! in ciuda tuturor problemelor pe care compania le-a avut in ultima vreme, mai exact bresele de securitate dezvaluite. Conturile a peste 1 miliard de utilizatori au fost accesate de catre hackeri, insa chiar si asa, nu foarte multa lume a parasit Yahoo!, iar dupa achizitia Verizon, unii probabil se vor reintoarce.

Ce viitor va avea compania Altaba nu stie nimeni, insa exista sansa ca ea sa o duca mai bine.

yahoo-nume-altaba