Primul iPhone si marele secret ascuns fata de Steve Jobs

Primul iPhone a fost compatibil si cu stylusuri multumita muncii secrete depuse de catre angajatii Apple fara stiinta lui Steve Jobs.

Primul iPhone a fost prezentat de catre Steve Jobs ca o adevarata realizare tehnologica, adica un smartphone care poate fi folosit fara un stylus, asa cum se intampla cu smartphone-urile lansate pana atunci. Steve Jobs a pus foarte mare accent pe ecranul multi-touch care raspundea mult mai usor si mai rapid la comenzi, el revolutionand intr-adevar lumea smartphone.

Steve Jobs le-a cerut angajatilor sa faca primul iPhone astfel incat el sa poata fi folosit usor cu unul sau mai multe degete, insa ei l-au ascultat doar in parte. Astazi aflam ca in realitate, angajatii Apple au facut primul iPhone foarte usor de folosit chiar si cu un stylus, iar asta fara ca Steve Jobs sa stie ceea ce fac ei in realitate cat el nu se afla in preajma lor.

Stiind ca Steve Jobs ii va concedia pe loc pentru ca iau in calcul posibila folosire a unui iPhone cu un stylus, angajatii au implementat compatibilitatea in iOS fara ca presedintele Apple sa stie. Era de altfel logic sa vedem ca un smartphone cu un ecran atat de avansat sa poata fi folosit usor cu un stylus, insa Steve Jobs nu dorea sa asocieze aceasta idee de noul produs Apple.

Primul iPhone si marele secret ascuns fata de Steve Jobs

In ciuda incapatanarii lui Steve Jobs de a anunta ca primul iPhone este usor de folosit cu un stylus, angajatii Apple au inteles importanta acestui lucru. Steve Jobs nu a promovat aceasta compatibilitate in conferinta pentru prezentarea primului iPhone, insa cei care au cumparat terminalul si au incercat sa foloseasca un stylus, au aflat rapid ca totul este posibil, chiar mai usor decat cu alte terminale.

“From the word go, Jobs was clear: the iPhone didn’t need to work with a stylus because your finger is all you should need. I thought, ‘We must make this work with a stylus. Because we knew it was right, even though Steve was making a philosophical point initially saying you can just use your finger. We knew there will come a day when you’re going to need a stylus. We did it without his knowledge, it was behind the scenes. He would’ve ripped my head off.”

Daca angajatii Apple nu ar fi lucrat la aceasta compatibilitate fara ca Steve Jobs sa stie, atunci probabil astazi am fi avut dificultati in a folosi iPhone cu un stylus. Desigur ca daca Steve Jobs ar mai fi condus Apple si acei angajati ar mai fi fost acolo, ei ar fi fost concediati pe loc pentru aceste dezvaluiri.

iphone-stylus-secret