AppStore a generat 60 de miliarde de dolari in toata existenta sa

2016 a fost un an extrem de bun pentru AppStore, magazinul de aplicatii al celor de la Apple inregistrand incasari de aproximativ 20 de miliarde de dolari. Suma este aproape egala cu cea inregistrata in primii 6 ani de existenta, semn ca lumea este tot mai interesata sa cumpere aplicatii, sau in-app purchase-uri din cele existente pentru aplicatii.

In imaginea de mai jos aveti o evolutie a incasarilor AppStore din T2 2008 si pana in T4 2016, cresterile cele mai mari aparand din 2013 incoace. La finalul anului 2014 AppStore generase 25 de miliarde de dolari in incasari, insa aceasta suma s-a dublat in mai putin de 2 ani, in august 2016 Tim Cook anuntand incasari de 50 de miliarde de dolari pentru AppStore.

Doar aproape 5 luni mai tarziu incasarile au crescut cu inca 10 miliarde de dolari, cea mai mare de pana in prezent, iar aceasta crestere va continua, probabil in acelasi ritm. Nimeni nu stie ce a facut Apple din august si pana acum pentru a impulsiona atat de mult clientii sa cheltuie bani in AppStore, insa daca va continua in acelasi ritm, va atinge 90 de miliarde de dolari in incasari pana la finalul anului.

Dintre aceste 60 de miliarde de dolari incasate pana acum de catre AppStore, 70% au mers catre dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS si 30% au ramas la Apple. La un simplu calcul, compania Apple a incasat 18 miliarde de dolari in cei aproape 9 ani de existenta a AppStore, insa o treime dintre acestia au fost generati doar in 2016.

2016 a fost cel mai bun an din istoria AppStore, cu incasari extrem de bune, iar 2017 se anunta a fi cel putin la fel de bun.

appstore-incasari-2016

9 COMENTARII

  1. Am TV si aspirator Samsung si sunt foarte bune!
    La partea de TV, Samsung sunt printre cei mai buni, se vede si in ecranele din seria Galaxy. App Store e singurul “lucru” care ma tine (inca) in universul apple.

  2. Daca tinem cont de ce nebunie mondiala a fost cu Pokemon Go, nu ar trebui sa mai surprinda pe nimeni incasarile App Store.

  3. Pai pe partea de TVuri, Samsung produce ecrane LED LCD, si domina piata prin faptul ca ofera calitate exceptionala pe tehnologia LED LCD la o fractie din pretul OLED, (dominat masiv de catre LG).

  4. Cu incasari de 60 miliarde, si cu o rata a comisionului de 30%, inseamna ca Apple a facut o suma frumusica de 18 miliarde dolari, ceea ce nu e de ici de colo.
    Si cand te gandesti ca initial, Steve Jobs a refuzat categoric ideea unui App Store…

  5. Cineva trebuie sa inoveze. Altfel, smarpthone-urile ar fi diferite de la an la an doar prin culoarea aplicata si variatii mici de design.