Prima Pagina Samsung Samsung va lansa un smartphone pliabil care se transforma intr-o tableta

Samsung va lansa un smartphone pliabil care se transforma intr-o tableta

Compania Samsung urmeaza sa lanseze un smartphone pliabil in cursul anului 2017, iar conform unor zvonuri aparute astazi, el ar urma sa se poata transforma intr-o tableta. Vorbim despre un smartphone al carui dimensiuni nu se cunosc, dar care dupa pliere urmeaza sa se transforme intr-o tableta cu ecran de 7 inch care are o lungime de 18 cm.

Vorbim despre un smartphone care este format dintr-un ecran care acopera, probabil, cea mai mare parte a intregii sale carcase si care probabil ar avea ecrane pe ambele parti pliate. Desigur ca el ar fi mult mai gros decat unul dintre smartphone-urile obisnuite, dar are beneficiul adaugat de a se putea transforma intr-o tableta de 7 inch la nevoie.

Ideea de a aduce asemenea smartphone-uri pe pietele globale a aparut in cursul anului trecut, iar anul acesta se pare ca va prinde contur, dar nu numai de la Samsung. Conform informatiilor aparute astazi, inclusiv cei de la LG ar urma sa lanseze un smartphone similar, dar cu un ecran flexibil, deci probabil design-ul si functionalitatea vor fi oarecum diferite.

Samsung va lansa un smartphone pliabil care se transforma intr-o tableta

Practic, intr-o anumita masura vorbim despre o reintoarcere la smartphone-urile groase si pliabile care au disparut acum aproximativ 10 ani. Desigur ca dispozitivele de acum ar trebui sa fie mult mai interesante deoarece au un rol mult mai util, dar ramane de vazut exact cum vor fi create ele si cat de utile se vor dovedi a fi intr-adevar.

“Samsung Electronics is highly likely to unveil foldable smartphones in the third quarter of this year. Samsung is expected to roll out more than 100,000 units of fold-out devices in the third quarter. The smartphone, whose panels face outward upon folding, may be used as a 18-centimeter tablet when unfolded.”

Pentru ca vorbim despre un dispozitiv neobisnuit, cei de la Samsung ar intentiona sa lanseze doar 100.000 de unitati in T3 2016 pentru a vedea ce raspuns exista de la piata. Daca vor exista suficient de multi consumatori interesati de aceste dispozitive, atunci productia ar putea creste, insa in caz contrar, el ar putea fi dat uitarii.

Ca sa fiu sincer, cred ca dispozitivele de acest gen vor avea succes, insa nu chiar atat de mare.

samsung-ecran-pliabil

 • Srb Srb

  cam asta ar fi viitorul 2in1 tableta/smartphone si nu 2in1 ce exista pe piata acum…tableto-leptopo

 • V.P

  Samsung = Mizerie

 • Kfc

  Nimic revolutionar. Cica Apple va venii cu o noua culoare, asta da idee revolutionara.

 • Agudel

  Samsung=gunoi

 • Daniel

  Asta înseamnă sa evoluezi, sa inoveze, nu sa copiezi mereu de la alții. Bravo lor. Mie personal îmi place la Nebunie ideea asta cu un telefon care se transforma intr-o tableta, sa mă pot uita la un film in mașina pe drum, sa pot vedea un clip pe ecran mare, fără sa port cu mine 2 dispozitive. Abia aștept lansarea.

 • Viorel Preda

  Ei si tu… esti prea rau :))
  Eu ma astept ca in viitor si Apple sa plateasca un producator ca Samsung sa ii faca un asemenea pho-tablet, si ulterior sa apara stiri cum ca Steve Jobs a lucrat la un asemenea concept, si ca a lasat planurile de productie pentru produsul asta.
  Totul este posibil!

 • Srb Srb

  Sa vedem daniel ca aici din 6″ se face in 7″ Speram totusi la ceva mai compact ca telefon

 • catavencu

  Oricum o iei, ideea este foarte buna…
  Și eu aștept cu nerăbdare noile produse, atât Samsung cat și Apple, sa va cum arată și ce știu, pt a ma hotărâ pe ce merg in continuare. Am numai produse Apple pana acum, însă de câțiva ani buni am senzația ca dau bani pe un telefon care este aproape identic cu modelul anterior …

 • Leo MC

  Mi-a plăcut ideea încă de când am văzut-o pentru prima data in urma cu câțiva ani buni (parcă tot la Samsung sau la Nokia), însă eu nu cred ca acesta este viitorul, cred mai degrabă in continuum și in proiecții holografice.