Prima Pagina Samsung Mostenitorul Samsung este acuzat de coruptie la nivel inalt

Mostenitorul Samsung este acuzat de coruptie la nivel inalt

Jay Y. Lee, sau Lee Jae-yong, este vicepresedintele consiliului de administratie al Samsung si fiul presedintelui Lee Kun-Hee, cel care controleaza intregul grup. Avand in vedere ca Lee Kun-Hee este internat in spital de ceva vreme, fiul sau Jay Y. Lee conduce grupul Samsung si ar urma sa mosteneasca intreaga avere a familiei, inclusiv puterea asupra Samsung.

Munca depusa de catre Jay Y. Lee pentru a controla Samsung pare sa fi presupus inclusiv influentarea ilegala a unor reprezentanti ai guvernului. Vorbim despre un scandal de coruptie care este investigat de catre un procuror special in Coreea de Sud, iar el l-a numit pe Jay Y. Lee drept suspect de dare de mita in cazul unor oficiali guvernamentali.

Conform procurorilor, plati in valoare de 25 de milioane de dolari facute unor companii si fundatii ale presedintelui tarii, Choi Soon-sil, ar fi influentat aprobarea unei fuziuni dintre doua companii afiliate Samsung. Practic, procurorii sustin ca Samsung ar fi mituit presedintele tarii si alti reprezentanti ai guvernului pentru a aproba aceasta fuziune, desi ea nu ar fi legala.

Mostenitorul Samsung este acuzat de coruptie la nivel inalt

Jay Y. Lee a fost chemat astazi pentru audieri de catre procurorii coreeni, dar compania Samsung a recunoscut deja oficial platile facute spre companiile si fundatiile presedintelui. Desigur ca nimeni nu a confirmat ca a facut acele plati pentru a facilita aprobarea fuziunii dintre cele doua afiliate Samsung, insa acest lucru este foarte clar.

Scandalurile de coruptie nu afecteaza pentru prima oara Samsung si nici pentru prima oara nu vorbim despre un membru al conducerii care este acuzat de asa ceva. Tatal lui Jay Y. Lee a fost gratiat de mai multe ori de catre unul dintre presedintii Coreei de Sud pentru o condamnari bazata pe comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala, deci familia nu a fost scutita de scandaluri.

“A South Korean special prosecutor’s office will question Samsung Group leader Jay Y. Lee as a suspect in a widening influence-peddling scandal that may force President Park Geun-hye from office. Prosecutors have been looking into whether Samsung payments of about 30 billion won ($25 million) for a business and foundations backed by Park’s friend, Choi Soon-sil, were connected to a 2015 decision by the national pension fund to back a controversial merger of two group affiliates.”

Avand in vedere modul in care s-au desfasurat in trecut lucrurile pentru familia Lee, este de asteptat ca in cazul in care Jay Y. Lee ar fi condamnat, el sa fie gratiat.

samsung-coruptie

 • Srb Srb

  Asta este Samsung si conducerea ei…asa oameni asa produse

 • Kfc

  Corect, asa oameni asa produse. Exact ca si in cazul evaziuni fiscale facuta de Apple in Irlanda.
  Ai dreptate, asa e si Apple ai conducerea ei.

 • Srb Srb

  macar nu sunt oameni acuzati de hartuire si violuri si papgalism..prefer evaziune fiscala, ceea ce cam toata lumea face decat samsung si mancare KFC

 • RaduD

  In legatura cu comportamentul Samsung, Apple, Google, Microsoft, etc., in principiu toti care au scris mai sus au dreptate, dar coruptia este una, evaziunea fiscala tolerata in Irlanda si incriminata de UE este alta, practici neconcurentiale iarasi e altceva. Insa produsele fiecaruia, nu cred ca intra in discutia asta.

 • cristi

  E mult mai bine sa furi cu acte, e ca și cum nu ai fi furat . Pentru evaziune fiscală in SUA îți iei de la 10 ani in sus , asta așa ca un punct de reper

 • V.P

  Apple = evaziune fiscala si abuz de putere ce afecteaza intreaga Europa .
  Samsung = din moment ce totul se petrece la ei acasa prea putin ma intereseaza .

 • V.P

  Dar ce te doare in fund pe tina ce f___te ala si pe cine a luat cu japca ,,, hai sa fim seriosi .
  De parca in gradina Apple nu au fost cazuri de harturire .

 • Kfc

  Nuu, iti explic eu mai pe scurt.
  Samsung + evaziune fiscala = mizerie
  Apple + evaziune fiscala = superb
  @Zaone, dc am fost banat?

 • Mr. Tambourine Man

  Oare când se va turna film despre vreun oficial Samsung?

 • Srb Srb

  Nope si nici de otravire

 • Srb Srb

  Ramai cu samsung atunci posibil telefonul tau sa fi trecut prin chiloteii ceo

 • Srb Srb

  si ceea ce face google se intampla in Europa iar samsung foloseste android made by google..deci trebuie sa te intereseze

 • terrymada

  Pai daca ala e acuzat ca a dat mita presedintelui tarii cine il mai gratiaza?:)) ca si presedintele se face vinovat de luare de mita:))) la astia e mai rau ca la noi se pare

 • Urmatorul presedinte

 • V.P

  Muncitorii chinezi, care produc ecranele iPhone-urilor cu sigla Apple, i-au scris lui Steve Jobs că sănătatea și viața le sunt periclitate de folosirea unor substanțe chimice foarte periculoase. Din cauza acesteia, se pare că peste 130 de muncitori s-au intoxicat și au avut nevoie și de opt luni de spitalizare. La câțiva angajați, simptomele au revenit chiar și după ce au fost supuși unor tratamente medicale.

  Apple nu a comentat în niciun fel această informație, însă fabrica din China a anunțat că substanța despre care se crede că este toxică a fost folosită în perioada august 2009.
  Acuzațiile vin la mai puțin de un an, după un val de sinucideri într-o fabrică din China a companiei americane .

 • Srb Srb

  Ai dreptate…primele 2 cuvinte au spus totul…toate kkturile sunt acolo la foxconn,si nu in Apple Campus nava suprema unde viata este un rai. Deci foxcon isi trateaza angajatii urat

 • Mircea Radulescu

  Când or să schimbe și ei lumea….

 • Mircea Radulescu

  Nu vezi că la ei totul e în familie ?