Mostenitorul Samsung este acuzat de coruptie la nivel inalt

Jay Y. Lee, sau Lee Jae-yong, este vicepresedintele consiliului de administratie al Samsung si fiul presedintelui Lee Kun-Hee, cel care controleaza intregul grup. Avand in vedere ca Lee Kun-Hee este internat in spital de ceva vreme, fiul sau Jay Y. Lee conduce grupul Samsung si ar urma sa mosteneasca intreaga avere a familiei, inclusiv puterea asupra Samsung.

Munca depusa de catre Jay Y. Lee pentru a controla Samsung pare sa fi presupus inclusiv influentarea ilegala a unor reprezentanti ai guvernului. Vorbim despre un scandal de coruptie care este investigat de catre un procuror special in Coreea de Sud, iar el l-a numit pe Jay Y. Lee drept suspect de dare de mita in cazul unor oficiali guvernamentali.

Conform procurorilor, plati in valoare de 25 de milioane de dolari facute unor companii si fundatii ale presedintelui tarii, Choi Soon-sil, ar fi influentat aprobarea unei fuziuni dintre doua companii afiliate Samsung. Practic, procurorii sustin ca Samsung ar fi mituit presedintele tarii si alti reprezentanti ai guvernului pentru a aproba aceasta fuziune, desi ea nu ar fi legala.

Mostenitorul Samsung este acuzat de coruptie la nivel inalt

Jay Y. Lee a fost chemat astazi pentru audieri de catre procurorii coreeni, dar compania Samsung a recunoscut deja oficial platile facute spre companiile si fundatiile presedintelui. Desigur ca nimeni nu a confirmat ca a facut acele plati pentru a facilita aprobarea fuziunii dintre cele doua afiliate Samsung, insa acest lucru este foarte clar.

Scandalurile de coruptie nu afecteaza pentru prima oara Samsung si nici pentru prima oara nu vorbim despre un membru al conducerii care este acuzat de asa ceva. Tatal lui Jay Y. Lee a fost gratiat de mai multe ori de catre unul dintre presedintii Coreei de Sud pentru o condamnari bazata pe comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala, deci familia nu a fost scutita de scandaluri.

“A South Korean special prosecutor’s office will question Samsung Group leader Jay Y. Lee as a suspect in a widening influence-peddling scandal that may force President Park Geun-hye from office. Prosecutors have been looking into whether Samsung payments of about 30 billion won ($25 million) for a business and foundations backed by Park’s friend, Choi Soon-sil, were connected to a 2015 decision by the national pension fund to back a controversial merger of two group affiliates.”

Avand in vedere modul in care s-au desfasurat in trecut lucrurile pentru familia Lee, este de asteptat ca in cazul in care Jay Y. Lee ar fi condamnat, el sa fie gratiat.

samsung-coruptie

14 COMENTARII

  1. Corect, asa oameni asa produse. Exact ca si in cazul evaziuni fiscale facuta de Apple in Irlanda.
    Ai dreptate, asa e si Apple ai conducerea ei.

  2. macar nu sunt oameni acuzati de hartuire si violuri si papgalism..prefer evaziune fiscala, ceea ce cam toata lumea face decat samsung si mancare KFC

  3. E mult mai bine sa furi cu acte, e ca și cum nu ai fi furat . Pentru evaziune fiscală in SUA îți iei de la 10 ani in sus , asta așa ca un punct de reper

  4. Nuu, iti explic eu mai pe scurt.
    Samsung + evaziune fiscala = mizerie
    Apple + evaziune fiscala = superb
    @Zaone, dc am fost banat?

  5. Pai daca ala e acuzat ca a dat mita presedintelui tarii cine il mai gratiaza?:)) ca si presedintele se face vinovat de luare de mita:))) la astia e mai rau ca la noi se pare

  6. Ai dreptate…primele 2 cuvinte au spus totul…toate kkturile sunt acolo la foxconn,si nu in Apple Campus nava suprema unde viata este un rai. Deci foxcon isi trateaza angajatii urat