Movement – Uber lanseaza un concurent Waze

Movement este o platforma creata de catre Uber, iar prin ea sunt afisate informatii privind evolutia congestiilor din trafic din marile orase.

Movement este o noua platforma lansata de catre compania Uber in baza datelor despre trafic inregistrate de la propriile masini care efectueaza curse pe intregul glob. Movement este o platforma foarte similara cu cea a Waze, dar asta numai in baza faptului ca afiseaza informatii in timp real despre trafic si inregistreaza tipare ce apar in timp.

Spre deosebire de Waze, Movement este o platforma inchisa, deocamdata, si este dedicata in principal profesionistilor care lucreaza la imbunatatirea traficului din orase. Folosind informatii de la peste 2 miliarde de curse facute de catre masinile Uber, platforma Movement afiseaza informatii privind trend-urile de trafic din orasele in care compania activeaza.

In aceasta idee, Movement le poate spune celor interesati cand urmeaza sa fie congestii de trafic in anumite orase, sau zone din orase. Avand in vedere ca Movement este dedicata profesionistilor care lucreaza pentru a imbunatati traficul urban, si nu numai, in baza acestor date ei pot decide cum sa modifice fluxurile de trafic de pe strazi, cum sa organizeze programele mijloacelor de transport in comun si multe altele.

Movement – Uber lanseaza un concurent Waze

Informatiile din platforma Movement sunt inregistrate de ani de zile de catre compania Uber, insa acum ei s-au gandit ca datele pot fi folosite si in benficiul publicului. Datele inregistrate in Movement nu fac legatura directa dintre persoanele care efectueaza curse cu masinile Uber si trend-urile de trafic, asa ca datele utilizatorilor sunt, teoretic, in siguranta.

Dupa cum puteti vedea si in clipul video de mai jos, platforma Movement are are o interfata foarte complexa care permite analizarea datelor in functie de diversi parametri. Pentru ca vorbim si despre cantitati mari de date oferite prin platforma Movement, cei care o folosesc pot obtine o varietate de informatii extrem de utile privind evolutia traficului din orase.

Platforma Movement a celor de la Uber este deocamdata oferita cu acces restrictionat la cei care il cer, deci nu oricine va putea vedea informatiile deocamdata. Nu se stie daca Movement va fi vreodata oferita in mod public, asa ca ramane de vazut care vor fi planurile celor de la Uber pentru viitor.