iPhone 8 – Apple va avea probleme cu ecranele OLED

iPhone 8 va avea ecran OLED, dar Apple va avea probleme foarte mari in a-si procura cantitatile necesare de componente pentru noul terminal.

iPhone 8 urmeaza sa includa un ecran OLED cu care compania Apple spera sa schimbe multe in ceea ce priveste perceptia clientilor vis-a-vis de smartphone-urile sale. Mai mult decat atat, compania Apple vrea sa ofere si un design nou pentru iPhone 8, astfel ca un ecran OLED ar putea permite modificarea aspectul total al terminalului, oferind si performante mai bune.

Achizitia de ecrane OLED pentru iPhone 8 ar putea fi totusi cea mai mare problema a companiei Apple, iar asta deoarece productia este extrem de limitata. Samsung este cel mai mare fabricant de ecrane OLED, iar iPhone 8 va avea initial doar ecrane de la coreeni, insa in cantitati foarte limitate, conform unor informatii venite astazi direct din Asia.

Mai exact, se pare ca intentiile Apple de a folosi ecrane OLED in iPhone 8 motiveaza si diversi producatori chienzi sa faca acelasi lucru, deci productia se va imparti. Compania Apple va trebui sa lupte cu acestia pentru a cumpara ecrane OLED ce urmeaza sa fie integrate in iPhone 8, iar asta ar urma sa creasca substantial pretul la care va cumpara aceste componente.

iPhone 8 – Apple va avea probleme cu ecranele OLED

Avand in vedere ca productia de ecrane OLED va fi limitata si chinezii vor dori sa profite de banii Apple pentru a-si creste profitul, iPhone 8 va fi vandut in cantitati limitate. Samsung planuieste sa-si creasca productia de ecrane OLED, Foxconn deasemenea, dar niciunul nu va putea produce suficient de mult pentru a acoperi cererea iPhone 8.

“Inspired by market rumors indicating that Apple will adopt OLED panels for its next generation iPhone devices in 2017, China-based smartphone vendors, and others alike, have rushed to secure production capacity for small- and mid-size OLED panels, a move which will definitely cause a shortage in OLED panel supplies in 2017, commented the sources.”

Avand in vedere ca pana acum Apple cumpara doar ecrane OLED, putini au investit in productia de ecrane OLED, iar iPhone 8 va avea o problema majora chiar de la lansare. Multi vor investi in productia de ecrane OLED pentru smartphone-uri, dar nimeni nu va avea linii pregatite inainte ca iPhone 8 sa fie lansat oficial de catre Apple.

In aceasta idee, Apple va avea probleme mari in a procura cantitatile necesare de ecrane OLED pentru iPhone 8, deci va fi interesant de vazut cum va incerca sa suplineasca lipsurile.

iphone-8-ecran-oled-apple