Liderul Samsung ar putea fi arestat de autoritati

La doar cateva zile dupa ce Jay Y. Lee, vicepresedinte al consiliului de administratie al Samsung sia ctual conducator al grupului Samsung, a fost audiat de catre procurorii din Coreea de Sud, acestia cer acum arestarea sa. Procurorii din Coreea de Sud i-au cerut unei instante sa incuviinteze arestarea lui Jay Y. Lee pentru acuzatii de dare de mita.

Procurorii sustin ca Jay Y. Lee ar fi mituit presedintele Coreei de Sud, Park Geun-hye cu suma de 36 de milioane de dolari platita catre fundatii ale unei persoane apropiate, dar si catre aceasta din urma. Scopul acestei mite a fost de a facilita transferul de putere de la tatal lui Jay Y. Lee catre acesta din urma, astfel incat el sa poata controla Samsung.

Conform procurorului care conduce ancheta, Jay Y. Lee ar fi comis evaziune fiscala pentru a putea plati o parte din suma, iar in aceasta idee a cerut emiterea unui mandat de arest pentru fiul presedintelui consiliului de administratie al grupului Samsung. Instanta are cateva zile la dispozitie pentru a decide daca va emite mandatul de arest pentru Jay Y. Lee, dar sansele sunt mari ca el sa fie emis.

Daca Jay Y. Lee va fi arestat, atunci sansele sale de a prelua controlul asupra Samsung se vor reduce dramatic, iar asta in conditiile in care tatal sau este interna de ceva vreme intr-un spital din Coreea de Sud. Jay Y. Lee lupta acum pentru a prelua controlul asupra grupului Samsung in fata iminentei morti a tatalui sai si a crearii unui vid de putere.

““We have enough evidence to establish President Park and Choi Soon-sil as co-conspirators sharing profits” in the bribery scheme, said Lee Kyu-chul, a spokesman of the special prosecutor, during a news briefing on Monday.”

Tatal lui Jay Y. Lee a fost condamnat in doua randuri pentru comiretea infractiunilor de dare de mita si evaziune fiscala, insa a fost gratiat in ambele cazuri de catre presedintii Coreei de Sud. In acest caz, exista sanse infime ca Jay Y. Lee sa fie gratiat daca va fi condamnat, insa avand in vedere ca nivelul coruptiei din Coreea de Sud este extrem de ridicat, ramane de vazut daca se va ajunge vreodata la o condamnare.

jay-y-lee-arest-samsung

7 COMENTARII

  1. Stau si ma gandesc.. de ce ar fi simtit omul sa faca asa ceva. Doar e fiul lui tatsu. Cui i-ar fi lasat bosorogul toata sandramaua? poti doar sa iti imaginezi. E lepra de om este fiul si de cate ori i-o fi zis la cine tatsu: te dezmostenesc golane:))

  2. probabil a auzit ca vrea sa ofere compania celor de la Apple, sa o aduca in top, si atunci s-a enervat…a intrat in rage mode