Pokemon GO – 950 de milioane de dolari incasari in 2016

Pokemon GO a fost fara discutie unul dintre cele mai populare jocuri ale anului 2016, cu sute de milioane de descarcari in lumea intreaga, dar si incasari pe masura. Pokemon GO a fost lansat la inceputul lunii iulie in AppStore pentru iPhone, iar pana in septembrie avea deja zeci de milioane de jucatori zilnici in putinele tari in care era disponibil pentru folosire.

Conform unui studiu lansat astazi, de la inceputul lunii iulie si pana acum, Pokemon GO a generat incasari de nu mai putin de 950 de imlioane de dolari. Vorbim despre 5 luni in care Pokemon GO este disponibil pe piata si despre o medie de 190 de milioane de dolari generati lunar pentru compania Niantic, cea care l-a dezvoltat, dar care imparte incasarile cu alte companii.

In doar 110 zile dupa lansarea in AppStore si Google Play, Pokemon GO a generat 110 milioane de dolari pentru dezvoltatori, o suma impresionanta. Partea si mai impresionanta este ca Pokemon GO a devenit primul joc care a generat atat de multi bani intr-o perioada atat de scurta de tip, Candy Crush Saga fiind in urma sa cu peste 250 de zile.

Acum daca ne uitam la incasarile Pokemon GO din doar 5 luni si la cele ale operatorilor de telefonie mobila din Romania, observam ca jocul a generat incasari la fel de mari precum Orange sau Telekom. Este adevarat ca vorbim despre un joc disponibil global si operatori care au servicii intr-o singura tara, dar sa nu uitam ca Pokemon GO este un simplu joc, nu un serviciu devenit necesar in ziua de astazi.

pokemon-go-incasari-2016