Samsung intervine pentru a impiedica arestarea liderului sau

Jay Y. Lee, actualul vicepresedinte al consiliului de administratie al Samsung si conducator al companiei, ar putea scapa de arestare, desi procurorii din Coreea de Sud cer asta. Compania Samsung si diversi oameni influenti din meniul de afaceri ii cer instantei care judeca acum cererea de arest, sa nu o incuviinteze si sa il lase pe Jay Y. Lee in libertate.

Avocatii companiei Samsung au negat toate acuzatiile imputate de catre procurori impotriva lui Jay Y. Lee si sustine ca el a fost obligat sa faca plati de 36 de milioane de dolari catre apropiati ai presedintelui tarii. Procurorii nu par sa fie de aceeasi parere din moment ce au cerut arestarea lui Jay Y. Lee, asa ca acum instanta are o decizie extrem de dificila de facut.

Samsung sustine ca Jay Y. Lee poate fi judecat si in stare de libertate, din moment ce are deja interdictie de a parasi Coreea de Sud, iar procurorii deja au confiscat dovezile de care aveau nevoie. Maine va avea loc si o audiere pentru a se stabili daca mandatul de arest va fi emis, sau nu, deci avocatii lui Jay Y. Lee, cei ai Samsung, dar si procurorii vor fi prezenti.

Daca Jay Y. Lee va fi arestat, atunci vorbim despre o premiera, deoarece desi tatal sau a fost condamnat in doua randuri pentru evaziune fiscala si dare de mita, el nu a fost arestat vreodata. Ar fi o premiera si pentru lupta anticoruptie din Coreea de Sud, deoarece vorbim despre arestarea unei persoane extrem de importante, insa maine se va decide totul.

“Samsung Group and other members of the business community have called on the court to not approve the arrest warrant against Lee Jae-yong. Samsung has denied all allegations and argues that it was strong-armed in having to give more than $36 million to two foundations run by Choi Soon-sil.”

jay-y-lee-arest-samsung-coreea-sud