AppStore continua sa genereze venituri mai mari decat Google Play

2016 a fost un an foarte bun pentru magazinele de aplicatii din intreaga lume, descarcarile totale din AppStore si Google Play atingand cifra de 90 de miliarde. Vorbim despre o crestere de 15% fata de anul 2015, ea fiind in principal asociata cu Google Play, AppStore avand parte de o crestere mai mica, dar asta era de asteptat.

Puteti vedea din imaginea de mai jos ca Google Play genereaza de cam 3 ori mai multe descarcari decat AppStore, dar acest lucru este destul de normal. Numarul de utilizatori de aplicatii Android este mult mai mare decat cel de utilizatori ai iOS, asa ca este logic sa vedem ca ei descarca si mai multe aplicatii din magazinul celor de la Google.

descarcari-aplicatii-2016Trecand acum la ceea ce conteaza mai mult, adica banii generati de catre magazinele de aplicatii, ei bine AppStore ramane in continuare “rege”. Conform celor de la AppAnnie, realizatorii acestui studiu, dezvoltatorii au incasat 35 de miliarde de dolari in 2016 prin distribuirea aplicatiilor in magazinele AppStore si Google Play.

Cifra este cu 40% mai mare decat cea inregistrata in cursul anului trecut si dupa cum puteti vedea din imaginea de mai jos, doua treimi provine din AppStore. Chiar daca Google Play genereaza de 3 ori mai multe descarcari decat AppStore, magazinul celor de la Apple genereaza totusi incasari mult mai mari pentru companie si dezvoltatorii de aplicatii.

incasari-magazine-aplicatii-2016Daca la aceasta suma se adauga si banii generati de catre magazinele terte de aplicatii si banii proveniti din reclamele afisate in aplicatii, atunci ajungem la 89 de miliarde de dolari. In aceasta idee, principalele doua magazine de aplicatii genereaza doar putin peste o treime din toti banii castigati de catre dezvoltatori din distributia aplicatiilor.

“In 2016, publishers were paid over $35 billion in revenue across the iOS App Store and Google Play. When we include third-party Android stores and advertising revenue, the 2016 total amount paid to publishers increases to nearly $89 billion.”

Avand in vedere sumele foarte mari de bani care sunt generate prin dezvoltarea de aplicatii, in anii urmatori ne putem astepta ca numarul acestora sa continue sa creasca. Desigur ca vasta majoritate a acestor bani sunt generati de maxim 10 tari, cele in care sunt oameni dispusi sa plateasca pentru munca depusa de catre dezvoltatori.