iPhone 2G nu mai poate fi folosit in reteaua AT&T din SUA

La aproape 10 ani din momentul in care a fost lansat oficial pentru SUA, iPhone 2G nu mai poate fi utilizat pe taram american in reteaua unuia dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila. Mai exact, cei de la AT&T au inchis reteaua 2G din SUA, singura in care poate functiona iPhone 2G, iar asta ne spune foarte multe despre cum au evoluat lucrurile.

Cei de la AT&T au planuit aceasta inchidere timp de 4 ani de zile inainte ca ea sa intre in efect, asa ca nu exista clienti care sa nu fi stiut de ea din timp. Nu se stie cati americani mai folosesc telefoane mobile care functioneaza doar pritnr-o retea 2G, insa probabil numarul acestora este foarte mic, altfel AT&T nu ar fi actionat in acest mod.

Desi reteaua AT&T este criticata in mod constant din cauza problemelor cu semnalul, iata ca retelele 3G si 4G par sa aiba acoperire mai extinsa si mai buna la operator. Teoretic, acelasi lucru ar putea fi spus inclusiv in tara noastra, insa la noi mai exista zone in care nu poate fi folosita nici macar o retea 3G din cauza acoperirii slabe, asa ca la noi nu vom vedea asa ceva prea curand.

Inchizand reteaua 2G, cei de la AT&T afirma ca acum se pot folosi de spectrul eliberat pentru a implementa retelele 5G pe care clientii le vor folosi in viitor. Separat, o alta parte va fi alocata pentru extinderea si imbunatatirea retelei LTE din SUA, asa ca americanii vor avea parte de semnal mai bun din acest punct de vedere.

iphone-2g-retea-att