Prima Pagina Samsung Seful Samsung nu va fi arestat, a fost eliberat din inchisoare

Seful Samsung nu va fi arestat, a fost eliberat din inchisoare

Jay Y. Lee, seful actualal Samsung, nu va fi arestat preventiv, o instanta refuzand cererea procurorilor pe motiv ca dovezile nu sustin aceasta masura

Ieri seful Samsung, Jay Y. Lee a fost retinut de catre autoritatile din Coreea de Sud in urma unei audieri in care s-a dezbatut o cerere privind arestarea sa preventiva. Desi procurorii din Coreea de Sud le-au cerut judecatorilor sa-l aresteze preventiv pe Jay Y. Lee temandu-se ca el le-ar putea influenta negativ absenta, iata ca judecatorii au avut o alta parere.

Jay Y. Lee a petrecut cateva ore intr-un centru de retinere in cursul zilei de ieri, insa a fost eliberat dupa ce judecatorii au hotarat ca el nu trebuie arestat preventiv. Jay Y. Lee este primul lider al Samsung care a fost retinut vreodata pentru comiterea unei infractiuni, iar intreaga situatie pune intr-o lumina extrem de proasta compania Samsung, cea mai mare din Coreea de Sud.

In scurta motivare a deciziei, judecatorii din Coreea de Sud sustin ca procurorii care ancheteaza cazul nu au prezentat suficiente dovezi care sa demonstreze faptul ca Jay Y. Lee a incalcat legea. In aceasta idee, ei nu au considerat necesara arestarea sefului Samsung in acest punct, dar nici macar aplicarea vreunei alte masuri precum arestul la domiciliu, sau controlul judiciar.

Seful Samsung nu va fi arestat, a fost eliberat din inchisoare

Fara a fi arestat preventiv, Jay Y. Lee isi poate continua procesul de a deveni presedinte al consiliului de administratie al grupului Samsung. Aceasta functie este detinuta in momentul de fata de catre tatal sau, insa acesta este internat in spital de cateva luni de zile, asa ca Jay Y. Lee i-a preluat atributiile din functia de vicepresedinte al consiliului de administratie.

Jay Y. Lee este anchetat pentru ca ar fi mituit cu zeci de milioane de dolari presedintele Coreei de Sud pentru a-i facilita transferul de putere de la tatal sau. Deocamdata se pare ca dovezile procurorilor nu sunt suficient de puternice pentru a motiva arestarea lui Jay Y. Lee, insa ele ar putea fi suficiente pentru ca el sa fie condamnat.

“The court said there wasn’t enough evidence to keep Lee in jail based on the facts presented about alleged payments and other charges. “It is difficult to acknowledge the necessity and justification for an arrest at this stage,” Seoul Central District Court Judge Cho Eui-yeon said in a statement early Thursday morning.”

Acestea fiind spuse, seful Samsung, Jay Y. Lee, a scapat de arest si inchisoare deocamdata.

sef-samsung-arest-refuzat

 • Mihai

  Superb!

 • Sun Il

  si la ei ca si la noi :)) doar ca populatia lor o duce mult mai bine ca a noastra

 • Daniel

  Asta cam așa e 🙂

 • Mircea Radulescu

  Nu poți compara Samsung cu Dacia 🙂

 • rundown

  Pff ce ma bucur pentru el. Macar acum are control asupra propriului sfincter pe mai departe.

 • enDer

  Se elibereaza gunoaiele cu bani de
  La noi, apai un mason ca asta.

 • Mihai

  Trecand peste faptul ca nu este presedintele Samsung, compania e responsabila de aproximativ 20% din economia din Korea de Sud. Nu te duci cu batul prin gard la Lee, ca nu e ca in Europa. Acolo lucrurile se discuta si se rezolva pe solutii tipic asiatice, de casta, intre neamuri si interese peste ratiuniile noastre de europeni, mai ales de est. CIne a trait in Asia, mai ales in Korea sau Japonia, intelege perfect.

 • 1mihai

  Anumiti useri il vedeau deja inchis pe Jay Lee, cat de credul sa fi sa crezi ca se poate intampla asa ceva mai ales intr-o tara precum Coreea de Sud.

  Daca el era condamnat pt luare de mita trebuiau sa il inchida si pe presedintele Coreei pentru luare de mita.

 • Deejay

  Eliberat din arest,nu inchisoare

 • Leo MC

  Tot n-ai înțeles ca închisoarea nu este același lucru cu arestul…

 • Leo MC

  E Coreea, mai Mihai, așa cum și ești Mihai și nu Michael.