Seful Samsung a fost retinut si transferat in inchisoare

Actualul sef al Samsung, si vicepresedinte al consiliului de administratie al grupului, Jay Y. Lee a fost retinut in cursul acestei zile de catre autoritatile din Coreea de Sud. El a aparut in fata unei instante care judeca o cerere de arestare facuta de catre procurorii sud-coreeni, la finalul acesteia el fiind retinut si va astepta hotararea in inchisoare.

Vorbim despre o premiera pentru compania Samsung, aceasta fiind primul membru al familiei Lee care a fost retinut si inchis de catre autoritati. Tatal sau a fost condamnat in doua randuri pentru dare de mita si evaziune fiscala, insa nu a fost vreodata macar retinut, insa situatia lui Jay Y. Lee pare sa fie cu mult mai grava decat cele ale tatalui sau.

In fata instantei, procurorii au prezentat unele dovezi care ar trebui sa sustina acuzatiile de dare de mita presedintelui Coreei de Sud, evaziune fiscala, dar si sperjur. Avocatii lui Jay Y. Lee si-au sustinut deasemenea cauza, insa el va trebui sa astepte in arest pentru a vedea daca judecatorii considera ca el reprezinta un pericol public, sau unul pentru buna desfasurare a anchetei.

Seful Samsung a fost retinut si transferat in inchisoare

In clipul video de mai jos puteti vedea ce s-a intamplat in dimineata acestei zile in Coreea de Sud, in momentul in care Jay Y. Lee a sosit la instanta care judeca cererea de arestare. Foarte multa presa a fost prezenta si cu siguranta toata lumea este interesata sa afle ce se va intampla cu seful celei mai mari companii din Coreea de Sud in urmatoarele saptamani.

Daca Jay Y. Lee va fi arestat, atunci aceasta va fi o victorie majora pentru lupta anticoruptie din Coreea de Sud, ancheta presedintelui Park Geun-hye avansa mai usor deasemenea. Procurorii din Coreea de Sud se tem ca Jay Y. Lee ar putea distruge dovezi si influenta martori, insa ramane de vazut ce va decide instanta locala.

“Samsung Group’s heir apparent Lee Jae-yong has been placed behind bars while awaiting a court decision on whether he should remain there or walk free. A decision on whether to arrest the de facto chief of the country’s largest conglomerate is expected to come later Wednesday night or early Thursday morning.”

Instanta la care se judeca aceasta cerere de arest va da o hotarare in cursul acestei zile, sau maine dimineata, iar judecatorii au foarte multe de luat in calcul. Daca instanta va incuviinta arestarea, atunci el ar putea sta in inchisoare 30 de zile, insa in caz contrar va fi eliberat cel tarziu maine.