Prima Pagina Apple Music Apple plateste taxe de licentiere mai mari decat Spotify

Apple plateste taxe de licentiere mai mari decat Spotify

Apple Music plateste taxe de licentiere de 2 ori mai mari decat Spotify pentru melodiile ascultate de catre utilizatori prin platforma proprie.

Apple Music a avut parte de un start bun, iar intr-un an si jumatate dupa lansare a ajuns la 20 de milioane de abonati, o cifra la care alte companii doar spera. Singurul serviciu cu mai multi clienti este Spotify, iar conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, Apple plateste si taxe de licentiere mai mari.

Datele publicate astazi sugereaza faptul ca Apple plateste cate 0.00735 dolari de fiecare data cand este ascultata o melodie, in timp ce Spotify plateste 0.00437 dolari la fiecare ascultare. Practic, Apple plateste aproape dublu fata de Spotify in momentul in care utilizatorii sai asculta muzica prin Apple Music si pentru asta exista o explicatie foarte clara.

In momentul de fata, Spotify genereaza 63% din toate ascultarile de muzica facute prin serviciile de streaming audio, avand un mono pol clar ina cest segment, Apple, in schimb, genereaza numai 7% din total, insa se afla pe pozitia a treia in top, imediat dupa YouTube, dar cu mult inaintea Google Music, sau celor de la Deezer si Amazon.

Apple plateste taxe de licentiere mai mari decat Spotify

Desi Apple genereaza doar 7% din toate ascultarile, incaseaza 13% din veniturile totale, doar Spotify incasand mai multi bani, mai exact 69% din total. Apple incaseaza de aproape 4 ori mai multi bani decat YouTube, iar asta desi compania celor de la Google genereaza de 3 ori mai multe ascultari, insa aceasta metoda de succes este obisnuita pentru Apple.

In momentul de fata exista o diferenta enorma intre Apple Music si Spotify in ceea ce priveste numarul de melodii ascultate si veniturile incasate, dar ea va scadea probabil in timp. Apple si Spotify isi cresc in mod constant bazele de utilizatori, insa Apple a avut intotdeauna calitatea de a scoate multi bani cu cote de piata mici, asa ca acelasi lucru se va intampla si aici.

Impreuna cu Apple Music si Spotify, primele 10 companii de streaming genereaza si 99% din veniturile totale ale acestei industrii, dupa cum puteti vedea. Dintre toate, YouTube genereaza cele mai multe redari pentru fiecare melodie si album, dar veniturile rezultate sunt mult mai mici decat si-ar dori compania Google.

apple-music-venituri

 • Srb Srb

  Este si normal, plateste calitatea

 • real

  Ce calitate bossule???
  Drepturi de utilizzare.
  Calitate la muzica e tidal, e deasupra tuturor.

 • Srb Srb

  Calitatea de 256

 • sandu

  A dracu matematica mai ai. Cum ai calculat ca 0.000 este mai mult decat 0.00 ?????!

 • Viorel Predatorul

  O primă remarcă: Google ar merita premii peste premii pentru că face tehnologiile să fie accesibile maselor, chiar din țările subdezvoltate.

  O a doua remarcă: Google Music are un randament similar cu cel al lui Apple: cu o cotă de piață de 2.36% încasează 4.03% din venituri. Nu e rău… Apple încasează cu același randament: cu o cotă de piață de 7.18% încasează 13.35% din venituri.

  O a treia remarcă: unii se bucură de calitate audio de 256 bps de la Apple, în timp ce alții ascultă la calitate audio de 320 bps de la Google. Nice ! :))

 • real

  Bossule mai iesi din carapace si uitate-te in jur.
  Lumea nu se invarte numai in jurul apple…unii pe aici au impresia asta.
  Da au revolutionat smartphon-ul…dar nu au pus ei coada la cireasa…apple music e o copie dupa alte aplicatii populare care deja exista…

 • Srb Srb

  da dar a devenit intr-un an in top 2..si posibil sa devina in urmatorii 2 ani top 1. Apple a revolutionat mp3, all in one, laptopul,smartphone, tableta,wireless si multe altele…stiu ca iphone este principalul lor device de mancare…dar eu vad dincolo si de acest produs si apreciez tot ce a facut si face apple.

 • Srb Srb

  Noi ne bucuram de 256 bps default, pe 3g/4g, pe wifi avem best of the best, pe cand google are si alte mizerii gen 128

 • real

  Spor la visat in continuare Bossule.
  Am pierdut sirul revoluțiilor facute de apple.
  Te rog sa ma ierti Boss.

 • Srb Srb

  te iert normal…doar cei ce le folosesc apreciaza…Apple pencil si airpods sunt cele mai aclamate accesorii…airpods 2 sperand sa fie perfect cu o calitate audio mai buna si gesturi pt volum. Si sa nu gresim, cand stim cu totii or sa faca ce a facut apple cu conexiunea wireless din airpods

 • Kfc

  Folosesc Google Music si merge impecabil 10/10. Calitatea este de 320bps, peste ce ofera Apple Music, dar suntem obisnuiti deja ca Apple sa ofere cel mai puțin dintre toti.
  Off..cat de masochist trebuie sa fi sa tot alegi Apple cand restul iti ofera servicii mult mai bune.