Hugo Barra paraseste compania Xiaomi

Hugo Barra va parasi compania Xiaomi la aproape 4 ani din momentul in care si-a asumat rolul de a o ajuta sa se transforme intr-o forta mondiala pe piata smartphone. Hugo Barra a fost vicepresedinte Google si conducea divizia care dezvolta Android, insa in 2013 a decis sa isi asume o noua aventura si a devenit vicepresedintele Xiaomi care trebuia sa ajute compania sa se extinda al nivel global.

Dupa peste 3 ani in care compania a ajuns la un moment dat cel de-al treilea mare vanzator de smartphone-uri, Hugo Barra a decis ca este momentul sa se intoarca in Silicon Valley. Plecarea lui Hugo Barra vine ca o surpriza pentru multi si ca o miscare naturala pentru cei care il cunosc, el afirmand ca nu s-a adaptat chiar atat de bine la viata din China.

Hugo Barra a fost omul perfect pentru ca Xiaomi sa se transforme dintr-un producator chinez necunoscut intr-o forta mondiala care lupta cu Apple si Samsung. Simpla plecare a lui Barra de la Google la Xiaomi a atras atentia lumii intregi spre compania chinezeasca, iar de acolo lucrurile au mers doar spre mai bine pentru Xiaomi si vanzarile sale.

Plecarea lui Barra va lasa compania cu o problema majora, deoarece omul care a reusit sa aduca compania acolo unde este acum, nu va mai conduce divizia sa globala. Fara Barra, Xiaomi va avea probleme mari in a se extinde si a isi pastra pozitia pe care o ocupa acum in piata smartphone, insa se pare ca el nu a putut fi convins sa ramana.

“But what I’ve realized is that the last few years of living in such a singular environment have taken a huge toll on my life and started affecting my health. My friends, what I consider to be my home, and my life are back in Silicon Valley, which is also much closer to my family. Seeing how much I’ve left behind these past few years, it is clear to me that the time has come to return.”

hugo-barra-xiaomi