Samsung anunta masuri draconice de testare a bateriilor

Dezvaluind azi cauza exploziilor Samsung Galaxy Note 7, compania Samsung a anuntat si masurile pe care le-a implementat pentru a se asigura ca probleme de acest gen nu vor mai aparea. Conform oficialilor companiei Samsung, vorbim despre noi proceduri privind controlul calitatii produselor iesite de pe liniile de productie, procesul de fabricare urmand a avea o durata mai lunga.

Mai exact, cei de la Samsung vor implementa un nou sistem de testare in 8 pasi pentru bateriile pe care le implementeaza in toate produsele sale. Mai mult decat atat, Samsung va forma un consiliu care va supraveghea implementarea noilor masuri, acesta fiind format din profesori ai Cambridge, Berkeley si Stanford.

Printre noile masuri pentru verificarea bateriilor se numara: testarea rezistentei, o inspectie vizuala, scanarea cu raze x, teste pentru incarcare si descarcare, teste privind volatilitatea compusilor organici din baterie, teste pentru dezasamblarea bateriilor, teste accelerate privind degradarea in timpul folosirii si teste pentru a testa voltajul care trece prin circuite.

Unii dintre acesti pasi, in principal primii 3, au fost deja aplicati pentru bateriile folosite pana acum in produsele Samsung, insa testele vor deveni mai complexe pentru a preintampina alte viitoare probleme. Toate aceste masuri sunt facute pentru a asigura ca nu se vor mai pierde miliarde de dolari din cauza unor probleme similare, asa ca ramane de vazut cum vor arata produsele.

Acestea fiind spuse, mai jos puteti vedea cei 8 pasi care urmeaza sa fie implementati de catre Samsung pentru a asigura calitatea viitoarelor baterii.

samsung-verificare-baterie-8-pasi