Samsung Galaxy Note 7 – explicatia oficiala a exploziilor

Samsung a explicati cauza exploziilor Samsung Galaxy Note 7 in cadrul unei conferinte de presa, acuzand bateriile cu un defect de fabricatie pentru probleme.

Samsung Galaxy Note 7 a fost in centrul atentiei unei conferinte de presa pe care compania Samsung a tinut-o in cursul noptii trecute in Coreea de Sud, explicatia oficiala a exploziilor fiind anuntata. COnform celor de la Samsung, doua defecte separate ale bateriilor folosite in Samsung Galaxy Note 7 au fost descoperite ca fiind cauzele acestor explozii.

Vorbim despre defecte descoperite in doua tipuri de baterii folosite in Samsung Galaxy Note 7, una in primul lot, si a doua in al doilea lot, dupa retragerea de pe piata a primului cu defecte. Aceste doua tipuri de baterii folosite in Samsung Galaxy Note 7 generau aceste explozii in mod spontan, fara ca Samsung sa poata corecta in timp util problema.

Prima baterie folosita in Samsung Galaxy Note 7 avea un defect de fabricatie in partea dreapta sus, care genera un scurtcircuit, bateria luand foc un urma acestui defect. A doua baterie avea un defect de sudura in timpul fabricarii, dar separat de asta unele unitati nu aveau banda izolatoare intre straturile bateriei, iar de aici apareau alte probleme.

Samsung Galaxy Note 7 – explicatia oficiala a exploziilor

Conform celor de la Samsung, pentru a se ajunge la aceste rezultate au fost implicate nu mai putin de 700 de persoane, 200.000 de terminale Samsung Galaxy Note 7 si 30.000 de baterii suplimentare. Companiile UL, Exponent si TUV Rheinland au facut verificarile si au ajuns la aceste concluzii privind rezultatele Samsung Galaxy Note 7, toate descoperind exact acelasi lucru.

Primele baterii folosite in Samsung Galaxy Note 7 au venit de la Samsund SDI, o subsidiara a companiei Samsung, in timp ce al doilea lot a venit de la Amperex Technology, ambele avand probleme. Cei de la Samsung Galaxy Note 7 dau vina pe ambele companii pentru acest esec al terminalului, desi una dintre ele face parte din propriul grup.

Desi Samsung va avea cel mai mare profit din ultimii ani in T4 2016, cel al esecului Samsung Galaxy Note 7, se pare ca 5 miliarde de dolari au fost pierduti de catre companie. Mai jos aveti o o prezentare grafica a explicatiei problemelor Samsung Galaxy Note 7 si veti intelege mai clar din ea ce s-a intamplat cu bateriile terminalului.

https://www.youtube.com/watch?v=6s4uqr1serU

samsung-galaxy-note-7-explicatie-explozii