iPhone 8 – incarcare prin inductie dezvoltata de catre Apple

iPhone 8 ar putea avea un sistem de incarcare prin inductie creat de catre compania Apple si nu de catre vreun partener tert din Asia.

iPhone 8 ar putea avea un sistem de incarcare prin inductie dezvoltat de catre compania Apple si nu de catre cei de la Energous, asa cum s-a spus initial. Desi CEO-ul companiei Energous a dat in mod constant de inteles ca a sa companie ar putea lucra cu Apple pentru incarcarea fara fir din iPhone 8, se pare ca lucrurile ar fi diferite.

Conform unor analisti americani, compania Apple ar intentiona sa foloseasca un sistem proproiu de incarcare prin inductie pentru iPhone 8 anul acesta. Informatiile sunt coroborate dintr-o varietate de brevete de inventie inregistrate de catre Apple, compania americana afirmand in ele ca incarcarea wireless este foarte ineficienta, nu este practica si ca este potential periculoasa.

In aceasta idee, compania Apple ar dori sa foloseasca incarcarea prin inductie in iPhone 8, spre deosebire de cea wireless, prima folosind bobine magnetice pentru a transfera energia, in locul undelor radio, asa ca Apple este de parere ca incarcarea s-ar face mai rapid si in mai multa siguranta pentru clientii care-i folosesc produsele zilnic.

iPhone 8 – incarcare prin inductie dezvoltata de catre Apple

Apple are foarte multe brevete de inventie care descriu metode de incarcare prin inductie pentru iPhone, sau iPad, iar iPhone 8 ar putea fi primul car ebeneficiaza de ele. S-a spus in repetate randuri ca iPhone 8 va avea un sistem rapid de incarcare fara fir, iar alegerea incarcarii prin inductie ar putea fi solutia misterioasa aleasa de catre Apple.

“However, this type of radiative transfer is very inefficient because only a tiny portion of the supplied or radiated power, namely, that portion in the direction of, and overlapping with, the receiver is picked up. The vast majority of the power is radiated away in all the other directions and lost in free space. Such inefficient power transfer may be acceptable for data transmission, but is not practical for transferring useful amounts of electrical energy for the purpose of doing work, such as for charging electrical devices. […] In addition, such schemes may pose hazards to objects or people that cross or intersect the beam when modest to high amounts of power are being transmitted.”

Daca Apple alege intr-adevar incarcarea prin inductie pentru iPhone 8, atunci distanta pentru incarcare ar fi cu mult mai mica decat cea pentru incarcarea wireless standard. Practic, iPhone 8 va trebui plasat pe un stand de incarcare atunci cand dorim sa il incarcam, iar asta ar face sistemul la fel de inutil precum oricare altele existente pe piata.

Desigur ca planurile Apple privind incarcarea fara fir pentru iPhone 8 nu sunt finale, asa ca ramane de vazut ce se va alege in final.

iphone-8-incarcare-inductie