iPhone 8 – iata noile functii create pentru Siri

iPhone 8 urmeaza sa vina cu un Siri mult mai inteligent, compania Apple incercand sa profite de inteligenta artificiala pentru a ne oferi functii noi.

12

iPhone 8 si iPhone 7S vor fi lansate anul acesta de catre compania Apple, iar compania Apple pregateste o serie de functii noi si interesante pentru asistentul personal Siri. Mai exact, asistentul personal pentru iPhone 8 ar urma sa beneficieze de pe urma unui sistem de inteligenta artificiala aflat in curs de dezvoltare in cadrul companiei Apple.

Conform unor informatii aparute astazi, iPhone 8 urmeaza sa aiba o noua versiune avansata a Siri integrata de catre compania Apple, desi nimeni nu stie exact ce inseamna asta. Nu se stie ce fel de functii bazate pe inteligenta artificiala ar avea versiunea avansata a Siri, insa probabil vorbim despre recunoastere mai exacta a comenzilor si mai mult decat atat.

Siri nu este la fel de inteligent precum Google Assistant si nu este capabil sa urmareasca la fel de bine o conversatie, sau sa inteleaga la fel de bine contextul conversatiilor. Google a facut pasi mari in a face asistentii virtuali mai umani, iar cu noua versiune a Siri pentru iPhone 8, compania Apple si-ar putea ajunge din urma marea rivala, dina ceste puncte de vedere.

iPhone 8 – iata noile functii create pentru Siri

Aceste imbunatatiri i-ar permite asistentului Siri din iPhone 8 sa ne inteleaga mult mai bine comenzile, dar si nevoile, sau sa ne atentioneze din timp in legatura cu actiunile zilnice. Toate aceste functii sunt oferite in terminalele Android de ceva vreme, iar compania Apple urmeaza sa le ofere in iPhone 8 cu noul Siri, dar este greu de spus daca in aceeasi forma.

Anual compania Siri imbunatateste asistentul personal Siri, iar cu iPhone 8 ar putea face cel mai mare salt de pana in prezent pentru el. Totul ar avea la baza o companie cumparata in cursul anului trecut, ea avand denumirea Turi si fiind specializata in inteligenta artificiala, deci ar fi timpul ca Apple sa-i implementeze tehnologiile in Siri si iPhone 8.

“Apple acquired Australia-based machine learning startup Turi in August 2016, aiming to further strengthen the functionality, as well as the market share, of its Siri intelligent personal assistant. Meanwhile, market sources have also indicated that Apple’s next-generation iPhone devices are likely to come with enhanced Siri.”

Separat de Apple si imbunatatirile pentru Siri in iPhone 8, o multitudine de producatori de terminale Android intentioneaza sa-si imbunatateasca asistentii personali deasemenea, iar anul 2017 va fi cel al inteligentei artificiale.

iphone-8-siri-inteligent