Apple Watch ar putea avea bratari modulare

Apple Watch nu mai este la fel de popular precum in primul an de disponibilitate pe piata, iar pentru compania Apple aceasta este o problema destul de mare. Cei din Cupertino nu au inca solutii pentru a face smartwatch-ul mai atractiv, insa in viitor ar putea aduce o schimbare destul de interesanta pentru linia sa de ceasuri inteligente.

Mai exact, un nou brevet de inventie inregistrat companiei Apple descrie o metoda prin care bratarile modulare ar putea fi oferite pentru Apple Watch in viitor. Brevetul este similar cu unul inregistrat anul trecut si descrie o metoda prin care bratarile Apple Watch ar putea contine componente ce i-ar putea potenta functionalitatea in viitor.

Componentele integrate in aceste bratari modulare sunt interconectate folosind un material conductiv, iar utilizarile lor sunt multiple. Mai exact, bratarile Apple Watch ar putea include baterii, difuzoare, generatori kinetici, sisteme de haptic feedback, senzori biometrici si o multitudine de alte componente cu functionalitate foarte interesanta.

Aceste bratari modulare ar putea aduce inclusiv noi porturi pentru Apple Watch, sau in unele cazuri ar putea permite inclusiv extinderea memoriei disponibile. Practic, bratarile modulare ar putea oferi functii pe care Apple Watch nu le au si nu le ofera in mod standard, ideea nefiind noua pentru lumea mobila, dar noua pentru cei de la Apple.

„A wearable device is coupled to a band including multiple modular functional band links that are each electrically and mechanically connected to one or more other of the band links and/or the wearable device and include one or more electronic components. In various implementations, the wearable device may receive identifiers from each of the band links, determine functionality available using the identifiers, and communicate with the band links to utilize the determine functionality.”

Desi ideea din spatele acestui brevet de inventie este extrem de interesanta, vorbim totusi despre o tehnologie care ar putea ajunge pe piata, sau ar putea ramane uitata in laboratoarele Apple.

bratari-modulare-apple-watch

Articolul precedentIata cum trateaza Apple minorii care asambleaza iPhone
Articolul următoriPhone 8 – iata noile functii create pentru Siri
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.