iOS 10.3 are o tastatura “plutitoare” integrata

iOS 10.3 ascunde o tastatura secreta pentru iPad, care are dimensiunea celei pentru iPhone, "pluteste" oriunde pe ecran si poate fi folosita cu o singura mana.

iOS 10.3 beta 1 a fost lansat aseara de catre compania Apple si cea mai asteptata functie, Theater Mode, a fost implementata doar pentru Apple Watch, dar nu aduce acel dark mode asteptat. In ciuda acestui lucru, compania Apple pregateste totusi o posibila surpriza extrem de interesanta pentru utilizatorii de iPhone si iPad din lumea intreaga.

Mai exact, cei din Cupertino au lasat in iOS 10.3 o tastatura ascunsa care este capabila sa fie desprinza de marginea ecranului pentru a fi mutata oriunde pe ecran. Tastatura poate fi folosita cu o singura mana sie ste in principal gandita pentru tabletele iPad, deoarece poate fi mutata oriunde pe ecran, dupa bunul nostru plac.

Tastatura “plutitoare” din iOS 10.3 beta 1 functioneaza la fel precum o fereastra cu un clip video ce inca ruleaza, deci ea va fi afisata peste orice aplicatie deschisa de catre noi. Dupa desprinderea de marginea ecranului, tastatura noua din iOS 10.3 beta 1 isi reduce dimensiunile la cele ale tastaturii pentru iPhone si poate fi utilizata cu o singura mana.

iOS 10.3 are o tastatura “plutitoare” integrata

Ideea de a integra o asemenea tastatura in tabletele iPad nu este chiar atat de neobisnuita, mai ales ca multa lume ar prefera sa aiba asa ceva incepand cu iOS 10.3. Desi tastatura virtuala a tabletelor iPad este utila pentru multi, ea poate fi imbunatatita din multe puncte de vedere, iar in iOS 10.3 beta 1 Apple ne prezinta o metoda.

In momentul de fata, aceasta tastatura secreta a iOS 10.3 este ascunsa si poate fi activata doar din Xcode de catre dezvoltatorii priceputi. In baza a ceea ce s-a descoperit pana acum, noua tastatura a iOS 10.3 este gandita pentru a functiona doar pe tabletele iPad cu ecran de 9.7 inch, sau mai mic, deci nu si pe cele de 12.9 inch.

“New in iOS 10.3, a one-handed floating iPad (9.7″ or less) keyboard layout. Can be moved around onscreen like the PiP overlay. To clarify: that one isn’t publicly accessible yet, but can see it by swizzling UIKeyboardPreferencesController’s -boolForPreferenceKey:”

Avand in vedere ca noua tastatura a fost descoperita in iOS 10.3 beta 1, sansele ca ea sa fie lansata impreuna cu noua versiune a sistemului de operare sunt maxime si ea ar trebui sa arate exact precum in imaginea de mai jos.

ios-10-3-tastatura-o-mana