Nokia vrea sa blocheze vanzarile iPhone in SUA

Nokia duce lupta cu Apple la un cu totul alt nivel, compania finlandeza cerand ca importurile si implicit vanzarile de terminale iPhone sa fie blocate in SUA. Nokia a actionat recent Apple in judecata acuzand compania americana de incalcarea unor brevete de inventie prin lansarea terminalelor iPhone sau iPad pe pietele globale.

Acum, autoritatile americane au confirmat ca Nokia a cerut si blocarea importurilor pentru anumite produse, deci dupa terminarea stocurilor ele vor fi scoase din vanzare. Avand in vedere ca deocamdata cererea doar a fost inregistrata, nu se stie cand s-ar putea da o decizie in acest caz, dar Apple va avea de luptat pentru a evita interdictia.

Nokia a initiat 40 de procese impotriva Apple in diverse tari de pe glob, iar cei din Cupertino au raspuns prin initierea unui alt proces, acuzand Nokia de santaj. Cele doua companii vor duce o lupta crancena pentru a-si sustine cauzele in instanta, insa este greu de spus in ce masura actiunile lor vor reusi.

Actiunea celor de la Nokia este logica pentru o companie care acuza o alta companie de copierea unor brevete de inventie, Apple actionand in acelasi mod. In ciuda acestui lucru, este putin probabil ca autoritatile americane sa interzica vanzarea vreunor produse ale companiei Apple pana cand un proces va stabili daca Nokia are dreptate, sau nu.

„The U.S. International Trade Commission said on Tuesday it will investigate a complaint by Nokia Technologies alleging that Apple Inc has imported smart phones, tablet computers and other electronics that infringe upon its patents. The USITC said in a statement it had not yet made any decision on the merits of the case by the Finland-based Nokia Corp unit, which is seeking a cease and desist order and a limited exclusion order in the case.”

nokia-interzice-vanzari-iphone