Prima Pagina Nokia Nokia vrea sa blocheze vanzarile iPhone in SUA

Nokia vrea sa blocheze vanzarile iPhone in SUA

Nokia duce lupta cu Apple la un cu totul alt nivel, compania finlandeza cerand ca importurile si implicit vanzarile de terminale iPhone sa fie blocate in SUA. Nokia a actionat recent Apple in judecata acuzand compania americana de incalcarea unor brevete de inventie prin lansarea terminalelor iPhone sau iPad pe pietele globale.

Acum, autoritatile americane au confirmat ca Nokia a cerut si blocarea importurilor pentru anumite produse, deci dupa terminarea stocurilor ele vor fi scoase din vanzare. Avand in vedere ca deocamdata cererea doar a fost inregistrata, nu se stie cand s-ar putea da o decizie in acest caz, dar Apple va avea de luptat pentru a evita interdictia.

Nokia a initiat 40 de procese impotriva Apple in diverse tari de pe glob, iar cei din Cupertino au raspuns prin initierea unui alt proces, acuzand Nokia de santaj. Cele doua companii vor duce o lupta crancena pentru a-si sustine cauzele in instanta, insa este greu de spus in ce masura actiunile lor vor reusi.

Actiunea celor de la Nokia este logica pentru o companie care acuza o alta companie de copierea unor brevete de inventie, Apple actionand in acelasi mod. In ciuda acestui lucru, este putin probabil ca autoritatile americane sa interzica vanzarea vreunor produse ale companiei Apple pana cand un proces va stabili daca Nokia are dreptate, sau nu.

“The U.S. International Trade Commission said on Tuesday it will investigate a complaint by Nokia Technologies alleging that Apple Inc has imported smart phones, tablet computers and other electronics that infringe upon its patents. The USITC said in a statement it had not yet made any decision on the merits of the case by the Finland-based Nokia Corp unit, which is seeking a cease and desist order and a limited exclusion order in the case.”

nokia-interzice-vanzari-iphone

 • Viorel Predatorul

  Ups! Se pare că Tim Cuc va avea un an dificil. Nu cred că vor fi interzise importurile de iPhone în SUA, pentru că ar afecta Apple, adică această companie în care mulți politicieni și oameni “grei” au interese.
  Cred că Donald Trump va acționa precum Obama, anulând decizia instanței superioare, în cazul în care aceasta va fi împotriva Apple.

 • Srb Srb

  Parca Trump era altfel acuma dupa nicio luna e pro Apple

 • Kfc

  Ups! Ce rusine pt o companie asa mare.

 • Mr. Tambourine Man

  Trebuie “să mănâncă” și gura lu’ Nokia, nu?

 • ibadea

  Oare ce brevete incalca apple? Cand au iesit de pe piata se chinuiau cu tehnologii care erau deja depasite, in ziua de azi toate telefoanele seamana unele cu altele, ori din prezent ori din trecut si toata folosesc cam aceleasi tehnologii si toti se inspira de la altii. Sa vezi distractie cand o sa vedem ca iphone 8 o sa semene cu samsung galaxy s8, ma astept ca si xiaomi si huaway sa scoata telefoane in acelasi trend. Acum de ce nokia nu face aceasi miscare si cu ceilalti producatori, nu apple are cea mai mare cota de piata.

 • amfetamin

  Ce-mi place cum se trezește câte o companie sa dea in judecată pe alta după câțiva ani buni de zile ba că mi-ai furat aia sau aialaltă. Din cauza asta dacă o sa câștige Nokia o sa scoată iPhone 4 și hai și 4S-ul sa zicem din vânzare,penibili,indiferent de cine vorbim.

 • Viorel Predatorul

  Depinde de obiectul disputei. Dacă tehnologiile folosite fără licență au fost ìncorporate în modelele noi de iPhone, atunci nu mai e nimeni penibil.
  Când Samsung a folosit “tehnologiile” Apple (slide-to-unlock, pătrățele cu colțuri rotunjite, și forma dreptunghiulară a smartphone-ului), cu toții au sărit la beregata Samsung: “nu se poate ca Apple să investească în cercetare și Samsung să folosească munca Apple”

  Cred că în cazul ăsta, Nokia are tehnologii adevărate pe care Apple le folosește fără să plătească, și nu e corect.