Analistii prevad o ieftinire a iPhone-urilor

In mod complet neasteptat, analistii prevad ca terminalele iPhone urmeaza sa se ieftineasca in urmatoarea perioada, lasand compania Apple fara o parte din profitul pe care-l spera. Mai exact, vorbim despre o scadere a pretului mediu de vanzare al iPhone in urmatoarea perioada, analistii asteptandu-se ca Apple sa recupereze diferenta fata de anul 2016 prin servicii.

In graficul de mai jos puteti vedea cum a evoluat pretul mediu de vanzare al iPhone in ultimii 2 ani, el ajungand la un moment dat la valoarea de 690 de dolari. In T3 2016, dupa lansarea iPhone SE, acesta a atins cea mai mica valoare de pana in prezent, adica putin sub 600 de dolari, insa valoarea a crescut la 620 de dolari dupa lansarea iPhone 7.

Pentru perioada sarbatorilor de iarna analistii estimeaza ca pretul mediu de vanzare al iPhone va scadea cu 3 dolari la 688 de dolari, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cifra pare mica, dar daca o aplicam la peste 70 de milioane de terminale iPhone vandute, vorbim despre peste 200 de milioane de dolari care nu mai intra in conturile Apple.

In ceea ce priveste motivul pentru aceasta scadere, analistii pun totul pe faptul ca iPhone 6S este mai popular decat se astepta Apple, vanzarile fiind mari chiar si dupa lansarea iPhone 7. Mai mult decat atat, acestia cred ca oamenii isi schimba mai rar smartphone-urile din cauza faptului ca acestea sunt atat de evoluate incat pot functiona fara probleme pentru perioade mai lungi de timp.

“Analysts currently predict an average selling price, or ASP, of $688 for the iPhone line in the holiday quarter, down from $691 a year earlier, according to estimates compiled by Bloomberg News. Recent smartphone customers increasingly are opting for the iPhone 6S.”

Un alt factor al scaderii este si lansarea iPhone SE din primavara anului 2016, acest smartphone ieftin reducand serios pretul mediu de vanzare al iPhone. Desi Apple pierde bani, analistii se asteapta ca serviciile online sa compenseze pierderile, AppStore inregistrand un inceput de an excelent, cu un record de vanzari.

pret-mediu-vanzare-iphone

6 COMENTARII

  1. Minunat. Se vor da si pe bonuri de masa. Asistatilor sociali contra ore de munca in folosul comunitatii. La pensionari cu subventie de la stat.

  2. Prietene eu cred ca ai fost maltratat sexual când erai mic de un bărbat îmbrăcat in salopeta cu samsung pe ea. Altceva nu explica hater-eala ce o ai in tine.