iOS 10.3 aduce schimbari majore pentru iCloud

Incepand cu iOS 10.3, compania Apple implementeaza in iCloud posibilitatea de a colecta date din conturile noastre, acestea urmand a fi folosite pentru a oferi functii mai inteligente pentru utilizatori. Colectarea date este optionala si poate fi activata de catre utilizatori la instalarea iOS 10.3, deci Apple nu va prelua in mod automat informatii de la noi.

Datele preluate de catre compania Apple vor fi analizate in mod anonim si vor contribui la oferirea de functii diferentiate de intimitate pentru diversi utilizatori. Teoretic Apple nu va sti de la ce persoane vin aceste date, insa coroborand diverse moduri de a folosi iCloud, ar urma sa descopere o metoda de a ne oferi functii mai bune si care acopera mai bine nevoile noastre.

Apple a implementat initial un sistem de preluare de date de la utilizatori in luna iunie pentru iOS 10, insa atunci el era limitat la informatii din notite, dictionar si caractere emoji. Acum Apple va prelua mai multe informatii din conturile noastre iCloud si in baza lor va imbunatati semnificativ diversele servicii pe care ni le ofera, sau ni le va oferi.

Multe companii preiau in mod anonim date de la utilizatorii lor pentru a-si imbunatati serviciile online, sau offline, asa ca actiunile Apple nu sunt surprinzatoare. Desigur ca ramane de vazut cum anume vor fi imbunatatite toate serviciile online ale companiei Apple, asa ca este greu de spus in ce masura vor fi bune, sau nu, datele oferite de catre noi.

ios-10-3-icloud-preluare-date