Tim Cook s-a intalnit cu un important senator al SUA

Dupa intalnirea cu fiica lui Donald Trump, Tim Cook s-a intalnit la Washington cu senatorul american Orrin Hatch pentru a discuta despre economie si tehnologie. Orrin Hatch este presedintele comisiei senatoriale pentru tehnologie, iar cu Tim Cook s-a intalnit in diverse randuri de-a lungul timpului, in special in timpul bataliei dintre Apple si FBI.

In timpul intalnirii cei doi au discutat despre moduri in care economia SUA ar putea creste impreuna cu industria tehnologica si aportul Apple. Separat, Tim Cook a adus in discutie si probleme privind protejarea intimitatii datelor utilizatorilor, un aspect extrem de important pentru modul in care functioneaza compania Apple.

Avand in vedere presiunea pe care Donald Trump o pune pe Tim Cook si Apple pentru a fabrica produse in SUA, presedintele Apple cauta aliati in aceasta lupta. Apple nu poate fabrica multe produse in SUA deoarece preturile lor de vanzare ar creste si mai putine persoane le-ar cumpara, insa nu poate lupta singura cu Trump.

Intalnirile de acest gen vor continua in perioada urmatoare, iar rolul lor este de a mentine preturile produselor Apple la o valoare suficient de scazuta pentru a nu afecta vanzarile celor din Cupertino.

“During today’s meeting with Apple CEO Tim Cook, we discussed ways to grow the economy and our tech industry, as well as his recent visit with me in Utah. Given the issues I work on as chairman of the Senate Republican High-Tech Task Force, it’s especially useful to listen to innovators like Tim.”

tim-cook-senator-sua