Prima Pagina iPhone Apel Wi-Fi pentru iPhone – Orange il testeaza la nivel national

Apel Wi-Fi pentru iPhone – Orange il testeaza la nivel national

Serviciul Apel Wi-Fi pentru iPhone este testat national de catre Orange Romania, toti clientii putandu-l folosi gratuit pentru apeluri.

Apel Wi-Fi pentru iPhone a fost in sfarsit lansat aseara de catre operatorul de telefonie mobila Orange Romania, totul facand parte dintr-o lansare a grupului in diverse tari de pe glob. Intr-un comunicat de presa publicat astazi, cei de la Orange Romania anunta ca serviciul apel Wi-Fi este lansat in teste la nivel national si ca el va fi gratuit pentru toata lumea.

Asta inseamna ca oricine va putea folosi serviciul apel Wi-Fi in momentul de fata fara a plati vreun ban, insa in viitor cei de la Orange vor percepe o taxa, cel mai probabil, pentru folosirea sa. Acest lucru este practicat si in alte tari pentru serviciul apel Wi-Fi, deci era de asteptat sa se intample si la noi, dar exista oricand sansa ca operatorul sa se razgandeasca.

Serviciul apel Wi-Fi poate fi activat gratuit printr-un SMS gol la numarul de telefon 232, insa NUMAI daca aveti functia apel 4G activata in prealabil pe terminalul vostru. Din acest punct trebuie doar sa accesati Settings > Phone > Wi-Fi Calling, Configurari > Telefon > Apel Wi-Fi, si sa activati serviciul, conectandu-va la contul Orange.

Apel Wi-Fi pentru iPhone – Orange il testeaza la nivel national

apel-wi-fi-iphone-orange-teste

Desi serviciul apel Wi-Fi poate fi activat si pe terminalele iPhone, cei de la Orange listeaza doar doua smartphone-uri Galaxy ca fiind compatibile cu el. Acest lucru este cel mai probabil o eroare, sau o dorinta a operatorului de a mai rezolva unele probleme a serviciului apel Wi-Fi inainte de a afirma ca el este compatibil si cu terminalele iPhone.

Orange este primul operator de telefonie mobila din Romania care ofera serviciul apel Wi-Fi pentru clienti, Vodafone, Telekom, sau Digi Mobil neavand aceasta functie disponibile deocamdata. Daca aveti alte intrebari in legatura cu serviciul apel Wi-Fi, va rog sa le mentionati in comentarii.

“Orange continuă seria inovațiilor aduse atât în România, cât și în Grupul Orange, și anunţă serviciul Apel Wi-Fi, bazat pe tehnologia voice over Wi-Fi. Serviciul este lansat în teste. Astfel, Orange oferă acces la serviciile de voce prin intermediul rețelelor Wi-Fi în locurile unde semnalul pe mobil ar putea fi diminuat, precum locuințele cu pereți groși, subsolurile sau clădirile ecranate.

Serviciul Apel Wi-Fi permite apelarea oricărui contact din agendă, fără restricții și păstrând identitatea apelantului. Serviciul este integrat și disponibil nativ pe telefoanele compatibile, fără a fi nevoie de instalarea unei aplicații dedicate. La folosirea serviciului Apel Wi-Fi experiența este similară cazurilor în care se utilizează rețeaua mobilă. Atunci când conexiunea Wi-Fi este înlocuită de conexiunea mobilă 4G, apelul continuă prin serviciul Apel 4G fără a se întrerupe.

În prezent serviciul este disponibil fără alte costuri tuturor clienților Orange ce au activat serviciul Apel 4G şi care își exprimă dorința de a testa această inovaţie, prin SMS gratuit la numărul scurt 232. De asemenea, clienții au la dispoziţie pe pagina de descriere a serviciului un chestionar deschis, pentru a trimite constant feedback-ul lor.

Atât Apelurile Wi-Fi, cât și Apelurile 4G consumă din minutele disponibile în abonament, iar după terminarea acestora sunt taxate la prețul standard oferit de acesta. În plus, dacă interlocutorii folosesc în momentul apelului una cele două tehnologii, se vor putea bucura de aceleaşi beneficii ale Apelului 4G şi atunci când apelează sau primesc apel prin Wi-Fi: conexiune instantanee a apelului şi calitate HD.

În acest moment, serviciul Apel Wi-Fi poate fi utilizat împreună cu smartphone-urile Samsung Galaxy S6 și Samsung Galaxy S6 edge [1] din oferta Orange, urmând ca portofoliul de terminale compatibile să fie extins.

Apel Wi-FI a fost dezvoltat de Orange în paralel cu investițiile permanente pe care le face în extinderea acoperirii și performanței rețelei sale, atât în exteriorul, cât și în interiorul clădirilor, pentru a răspunde nevoii de conectivitate a clienților, aflată în continuă creștere. Orange desfășoară în prezent un amplu program de modernizare a echipamentelor în zonele urbane, precum și de densificare și optimizare a rețelei în toate județele țării.

Mai multe informații despre serviciul Apel Wi-Fi pot fi găsite pe www.orange.ro.”

 • Doru

  Apelul wifi nu e taxat niciunde , operatorul se foloseste de conexiunea ta la net si il scuteste de costurile instalarii de antene in zone fara acoperire.Daca stii vreo tara unde este taxat acest serviciu da si un share

 • iulian

  asteptam ca in articol macar un paragraf sa il acorzi experientei tale de testare a iphonului cu noul lor serviciu … dar poate ne vor spune alti abonati orange care utilizeaza un model de iphone

 • Suni ca si cum ar fi un apel normal, chiar daca nu ai semnal si poti fi sunat, chiar daca nu ai semnal 🙂 Sper ca e suficient, sau astept alte comentarii ironice.

 • roastedwookie

  o dat domnu dupa un car de ani

 • roastedwookie

  merge si daca nu ai apel 4g activat pe telefon, il activezi din setari inainte sa pornesti wifi call, dupa ce wifi call e activ, il dezactivezi daca vrei la loc

 • louiz

  In telefon-setari nu am optiunea apel 4g, pe iPhone 7 Plus, ios 10.1.1????

 • se7en

  Mie nu imi apare update la Carrier Bundle 27.1

 • Inseamna ca nu stai in aria de acoperire a apel 4G. Serviciul asta se activeaza automat cand intri in aria de acoperire.

 • Julian

  @iulian: l-am activat aseara, l-am testat si merge ok; am comutat telefonul (iPhone 6) pe mod avion, am deschis wifi (a aparut Orange Wi-Fi, la operator) si am facut doua apeluri de proba. Am si primit apeluri, pe urma am trimis si am primit mesaje, tot de proba. Totul este normal, functioneaza bine, calitatea apelurilor este identica cu cea pe 4G iar mesajele s-au trimis si primit la fel de repede.
  Cam asta este experienta pe iPhone 6, iOS 10.2.1 si abonament Orange…

 • adrian

  merge si sa trimiti sms sau doar apeluri?

 • Julian

  Este un serviciu ok, sunt multumit de Orange, dar…
  nu vreau sa fiu carcotas, insa probabilitatea sa nu ai acoperire Orange este destul de mica: in orase, probabil in cladiri/constructii din mult beton si fier sa ai semnal slab sau deloc; in zonele mai izolate din tara, in munti, etc…la fel – sa nu ai semnal celular, dar sa gasesti un wifi…putin probabil (da, stiu, sunt sate “cablate” la net, dar fara acoperire celulara…sau foarte slaba).
  Pentru ambele situatii (cu acoperire foarte slaba) exista solutia cu repetitor celular, personal, cu antena externa si interna; iti amplifica semnalul 3G/4G, voce si date.

 • Freskeeeh

  Se pare ca trebuie sa ai minim iOS 10. Pe 9.3.3 iPhone 6 nu primesc bundle pentru 27.1

 • Doru

  Functioneaza si sms-urile, testat de mine 🙂

 • Dap, dar cine le mai trimite ? :))

 • terrymada

  Julian ai perfecta dreptate. In majoritatea situatiilor unde nu ai semnal de voce clar nu ai wi-fi. Exceptiile cred ca pot fi numarate pe degete…

 • Sunt foarte multe cluburi in subsoluri care nu au semnal, dar au Wi-Fi.

 • Julian

  Exact ce am scris mai sus, Zaone: sunt constructii izolate, chiar si in orase cu acoperire foarte buna. Dar cine vrea sa faca o treaba buna – acopera/amplifica si semnalul celular. Nu e mare lucru: un repetitor 3G/4G costa (pret mediu) undeva la 800-900 lei… Avand in vedere ca un router wifi giga, 5gHz, poate ajunge si la 1500-1800 lei…
  Am folosit repetitoare GSM din 1997, pe nave si platforme de foraj… Acum: daca un club/office, sau altceva… ofera un wifi de 54mbs…. , prefer sa am conexiunea mea Orange 4G!
  Repet: serviciul este unul foarte bun, este bine-venit si bravo Orange!

 • Ia uite ce spune Orange : Înscrierea pentru testare, activarea funcției și accesul la apeluri Wi-Fi sunt gratuite. În secțiunea „Întrebări frecvente” vei regăsi detalii despre modul de tarifare a fiecărui apel.
  Din asta nu se intelege ca vor fi gratuite permanent, dar nici ca vor fi taxate candva, asa ca orice e posibil.

 • Bogdan

  Tarifarea serviciului ar fi un bullshit, in primul rand incarcarea insfrastructurii de relee Orange ar fi mult mai mica, eu zic ca e o situatie win-win, daca s-ar taxa serviciul pe viitor ar fi foarte urat din partea lor

 • Alex S.

  Taxa !? De ce ? Care e ideea unei taxe ca doar avem abonamente nu ?

 • sorin

  Pe s6 edge il folosesc de vreo 4 luni,

 • sorin

  Si sincer, in cladirea in care lucrez doar in balcon era semnal, de asta am lasat iphone.ul la naftalina, de acum gata, uraaa! Bun orange

 • Liviu Verestiuc

  “calitatea apelurilor este identica cu cea pe 4G”…
  Pai daca ai fost atent, orice telefon la orice operator din Romania, când faci apel sau ești sunat,coboară din 4G in 3G.
  4G este doar pt date, nu se pot face convorbiri “native” de telefonie peste 4G. Chiar și când trimiți SMS, telefonul coboară câteva secunde din 4G in 3G, apoi telefonul revine in 4G.
  Una din modalități de convorbiri peste 4G este Volte, insa Volte aduce mai degrabă a SIP și nicidecum nu se mai aseamănă cu vechiul standard de telefonie prin 3G.
  Interesant ar fi alt test: daca ambii clienți vorbesc prin Orange wifi, calitatea audio a conversației creste sau ramane la fel ca în telefonia “clasica” ?

 • Orange ofera VoLTE inca din primavara anului 2016.

 • Emilio Giovanni

  Mie nu-mi merge să activez serviciul acesta..iPhon e7 plus, iOS 10.2.1…îmi zice că să contactez Orange pentru detalii.

 • Liviu Verestiuc

  Aha,m-am prins, a făcut referire la acele conversații prin volte.

 • Activeaza apel 4G in prealabil.

 • Emilio Giovanni

  Nu merge..la 4G, care este activat, îmi apare ”voce și date”, iar apelul 4G nu pot să-l activez..dă-mi mai multe detalii, te rog..

 • iL

  Oare cand vor activa si cei de la telekom un astfel de serviciu?