Apel Wi-Fi pentru iPhone – Orange il testeaza la nivel national

Serviciul Apel Wi-Fi pentru iPhone este testat national de catre Orange Romania, toti clientii putandu-l folosi gratuit pentru apeluri.

Apel Wi-Fi pentru iPhone a fost in sfarsit lansat aseara de catre operatorul de telefonie mobila Orange Romania, totul facand parte dintr-o lansare a grupului in diverse tari de pe glob. Intr-un comunicat de presa publicat astazi, cei de la Orange Romania anunta ca serviciul apel Wi-Fi este lansat in teste la nivel national si ca el va fi gratuit pentru toata lumea.

Asta inseamna ca oricine va putea folosi serviciul apel Wi-Fi in momentul de fata fara a plati vreun ban, insa in viitor cei de la Orange vor percepe o taxa, cel mai probabil, pentru folosirea sa. Acest lucru este practicat si in alte tari pentru serviciul apel Wi-Fi, deci era de asteptat sa se intample si la noi, dar exista oricand sansa ca operatorul sa se razgandeasca.

Serviciul apel Wi-Fi poate fi activat gratuit printr-un SMS gol la numarul de telefon 232, insa NUMAI daca aveti functia apel 4G activata in prealabil pe terminalul vostru. Din acest punct trebuie doar sa accesati Settings > Phone > Wi-Fi Calling, Configurari > Telefon > Apel Wi-Fi, si sa activati serviciul, conectandu-va la contul Orange.

Apel Wi-Fi pentru iPhone – Orange il testeaza la nivel national

apel-wi-fi-iphone-orange-teste

Desi serviciul apel Wi-Fi poate fi activat si pe terminalele iPhone, cei de la Orange listeaza doar doua smartphone-uri Galaxy ca fiind compatibile cu el. Acest lucru este cel mai probabil o eroare, sau o dorinta a operatorului de a mai rezolva unele probleme a serviciului apel Wi-Fi inainte de a afirma ca el este compatibil si cu terminalele iPhone.

Orange este primul operator de telefonie mobila din Romania care ofera serviciul apel Wi-Fi pentru clienti, Vodafone, Telekom, sau Digi Mobil neavand aceasta functie disponibile deocamdata. Daca aveti alte intrebari in legatura cu serviciul apel Wi-Fi, va rog sa le mentionati in comentarii.

„Orange continuă seria inovațiilor aduse atât în România, cât și în Grupul Orange, și anunţă serviciul Apel Wi-Fi, bazat pe tehnologia voice over Wi-Fi. Serviciul este lansat în teste. Astfel, Orange oferă acces la serviciile de voce prin intermediul rețelelor Wi-Fi în locurile unde semnalul pe mobil ar putea fi diminuat, precum locuințele cu pereți groși, subsolurile sau clădirile ecranate.

Serviciul Apel Wi-Fi permite apelarea oricărui contact din agendă, fără restricții și păstrând identitatea apelantului. Serviciul este integrat și disponibil nativ pe telefoanele compatibile, fără a fi nevoie de instalarea unei aplicații dedicate. La folosirea serviciului Apel Wi-Fi experiența este similară cazurilor în care se utilizează rețeaua mobilă. Atunci când conexiunea Wi-Fi este înlocuită de conexiunea mobilă 4G, apelul continuă prin serviciul Apel 4G fără a se întrerupe.

În prezent serviciul este disponibil fără alte costuri tuturor clienților Orange ce au activat serviciul Apel 4G şi care își exprimă dorința de a testa această inovaţie, prin SMS gratuit la numărul scurt 232. De asemenea, clienții au la dispoziţie pe pagina de descriere a serviciului un chestionar deschis, pentru a trimite constant feedback-ul lor.

Atât Apelurile Wi-Fi, cât și Apelurile 4G consumă din minutele disponibile în abonament, iar după terminarea acestora sunt taxate la prețul standard oferit de acesta. În plus, dacă interlocutorii folosesc în momentul apelului una cele două tehnologii, se vor putea bucura de aceleaşi beneficii ale Apelului 4G şi atunci când apelează sau primesc apel prin Wi-Fi: conexiune instantanee a apelului şi calitate HD.

În acest moment, serviciul Apel Wi-Fi poate fi utilizat împreună cu smartphone-urile Samsung Galaxy S6 și Samsung Galaxy S6 edge [1] din oferta Orange, urmând ca portofoliul de terminale compatibile să fie extins.

Apel Wi-FI a fost dezvoltat de Orange în paralel cu investițiile permanente pe care le face în extinderea acoperirii și performanței rețelei sale, atât în exteriorul, cât și în interiorul clădirilor, pentru a răspunde nevoii de conectivitate a clienților, aflată în continuă creștere. Orange desfășoară în prezent un amplu program de modernizare a echipamentelor în zonele urbane, precum și de densificare și optimizare a rețelei în toate județele țării.

Mai multe informații despre serviciul Apel Wi-Fi pot fi găsite pe www.orange.ro.”

Articolul precedentOrange Apel Wi-Fi a fost lansat pentru iPhone
Articolul următoriOS 10.3 aduce schimbari majore pentru iCloud
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.