Apel Wi-Fi pentru iPhone la Orange cu iOS 10.2

10

Dupa ce vineri a lansat oficial serviciul apel Wi-Fi pentru iPhone, cei de la Orange au confirmat si astazi in mod oficial disponibilitatea functiei pentru terminalele noastre. Intr-un comunicat de presa publicat acum aproximativ o ora, cei de la Orange ofera si detaliile cu privire la folosirea serviciului apel Wi-Fi pe iPhone in reteaua lor.

Conform celor de la Orange, pentru a putea folosi serviciul apel Wi-Fi in momentul de fata este necesar sa aveti minim iOS 10.2 instalat in terminalele voastre. Avand aceasta versiune instalata, veti primi si o actualizare pentru Carrier Bundle, fisierele care controleaza modul de accesare al retelei, la versiunea 27.1, cea care contine setarile pentru serviciul apel Wi-Fi.

Actualizand acest Carrier Bundle si repornind terminalele voastre dupa aceea, veti putea activa serviciul apel Wi-Fi cu un SMS gratuit la numarul 232. Apoi mergeti in meniul Telefon, Phone, al aplicatiei Settings, Configurari, si activati serviciul apel Wi-Fi pe terminalele voastre iPhone, iar de aici incolo il veti utiliza de fiecare data cand numele operatorului va fi Orange Wi-Fi.

In final, cei de la Orange mai confirma si ca serviciul apel Wi-Fi pentru iPhone este compatibil cu urmatoarele terminale :

  • iPhone 5c;
  • iPhone 5s;
  • iPhone SE;
  • iPhone 6;
  • iPhone 6 Plus;
  • iPhone 6s;
  • iPhone 6s Plus;
  • iPhone 7;
  • iPhone 7 Plus.

“Serviciul apel Wi-Fi de la Orange, acum disponibil și pentru iPhone

Bucureşti, 30 ianuarie 2017. Orange continuă să pună la dispoziția clienților săi tehnologii în premieră în România, oferind în teste serviciul apel Wi-Fi și pentru smartphone-urile din gama Apple. Pentru a completa experiența în ceamai bună rețea, apelul le oferă utilizatorilor servicii de voce incomparabile în interiorul clădirilor.

După ce, la finalul anului 2015, Orange lansa serviciul în teste pentru o gamă limitată de smartphone-uri, acum și clienții care folosesc terminale iPhone au posibilitatea de a se bucura de acces la serviciile de voce chiar și atunci când nu au semnal de rețea pe telefon. Astfel, serviciul poate fi utilizat de astăzi împreună cu iPhone 5c, Iphone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 și iPhone 7 Plus.   

Serviciul apel Wi-Fi, disponibil atât la abonament, cât și la cartela PrePay, permite apelarea oricărui număr de telefon prin intermediul rețelelor Wi-Fi, chiar și în locurile care nu se află în aria de acoperire a rețelei mobile. Acesta este simplu de folosit, fără să fie nevoie de descărcarea unei aplicații dedicate sau de crearea unui cont, fiind integrat și disponibil nativ pe telefoanele compatibile.

Pentru utilizarea serviciului de pe smartphone-urile iPhone nu mai este necesară trimiterea unui SMS la numărul scurt 232. Este suficientă accesarea meniului Configurări  – Telefon  – Apelare Wi-Fi și activarea serviciul Apel Wi-Fi o singură dată. Utilizatorul trebuie să fie de acord cu termenii și condițiile de utilizare a serviciului Apel Wi-Fi în momentul activării.

Serviciul păstrează identitatea apelantului și oferă o calitate impecabilă a sunetului, HD, alături de o conexiune instantanee a apelului, cu o durată de conectare de cel mult două secunde. Astfel, experiența pe care apelul Wi-Fi o oferă clienților este similară celei de care aceștia se bucură prin utilizarea rețelei mobile. În plus, în cazul în care conexiunea Wi-Fi este înlocuită de conexiunea mobilă 4G, apelul continuă prin serviciul apel 4G fără a se întrerupe.      

În prezent, serviciul este disponibil fără costuri suplimentare tuturor clienților Orange, iar acum poate fi activat și pe terminalele iPhone compatibile, cu versiuni de software începând de la 10.2 și cu versiuni de Carrier Bundle începând de la 27.1. Atât apelurile Wi-Fi, cât și apelurile 4G consumă din minutele disponibile în abonament, iar după terminarea acestora sunt taxate la prețul standard.”

apel-wi-fi-orange-iphone-specificatii