Un nou mandat de arest va fi cerut pentru seful Samsung

Vicepresedintele grupului Samsung, actual sef si mostenitor al imperiului, Lee Jae-yong, urmeaza sa treaca printr-o noua procedura de judecata in vederea arestarii. Desi la inceputul acestei luni procurorii din Coreea de Sud n-au reusit sa obtina un mandat de arest acuzandu-l de dare de mita, se pare ca ei nu se lasa si urmeaza sa ceara din nou arestarea sa.

In prima tentativa, avocatii lui Lee Jae-yong au reusit sa convinga o instanta de judecata ca acesta nu a mituit apropiati ai presdintelui tarii pentru a-i fi favorizate companiile. Desi o instanta a respins atunci cererea de arest a procurorilor, Lee Jae-yong a fost totusi retinut o noapte si acelasi lucru urmeaza sa se intample din nou luna viitoare.

Procurorii urmeaza sa audieze presedintele tarii, Park Geun-hye, la inceputul lunii februarie si in baza informatiilor obtinute vor decide daca vor cere din nou arestarea lui Lee Jae-yong. Conform procurorilor aceasta ar fi ultima posibilitate de a cere arestarea lui Lee Jae-yong, asa ca urmatoarea miscare este analizata cu foarte mare atentie pentru a avea succes.

Un nou mandat de arest va fi cerut pentru seful Samsung

Scandalul de coruptie in care este implicat presedintele Coreei de Sud, Park Geun-hye, este unul de proportii, sute de mii de persoane cerand in strada demisia acesteia. Avand in vedere ca acest lucru nu s-a intamplat, justitia investigheaza acum persoanele din anturajul presedintelui pentru a le trage la raspundere pentru infractiunile comise.

Lee Jae-yong este acuzat ca ar fi platit zeci de milioane de dolari catre organizatii ale apropiatilor presedintelui pentru a i se aproba fuziunea dintre doua subsidiare Samsung, dar nu doar atat. Se pare ca el ar fi intreprins si alte actiuni care in final ar fi dus la preluarea puterii totale asupra grupului Samsung, lucru pe care unii incearca sa-l impiedice.

“The independent probe team that is looking into the influence-peddling and corruption scandal involving President Park Geun-hye and her friend is likely to seek an arrest warrant again for Lee Jae-yong. Since this is the last chance (to seek a warrant), we will be perfectly prepared to do so.”

Daca Lee Jae-yong va fi sau nu arestat, vom afla la inceputul lunii viitoare, insa vicepresedintele grupului Samsung pare sa aiba multe probleme in viitor.

lee-jae-yong-arest-samsung