iPhone 8 – 50 de milioane de dolari investiti in implementarea OLED

Analistii americani estimeaza ca Apple urmeaza sa cheltuie 50 de milioane de dolari in T1 2017 pentru procesul de dezvoltare al iPhone 8 cu un ecran OLED. Vorbim aici despre costurile fabricarii de prototipuri cu aceste ecrane, dar si cele ale oamenilor care se ocupa de intregul proces, suma fiind una marte pentru multe companii, nu si cei de la Apple.

Apple trebuie sa produca foarte multe prototipuri ale iPhone 8 inaintea lansarii, iar 50 de milioane de dolari reprezinta mai putin decat vanzarile sale de terminale iPhone intr-o singura zi. In aceasta idee, suma nu va fi resimtita in vreun fel de catre companie, insa daca iPhone 8 cu ecran OLED va avea succes, atunci ea va fi cheltuita cu cap.

Desigur ca aici vorbim doar despre o estimare, iar pretul ar putea fi mai mare, sau poate mai mic, insa chiar si asa, este clar ca Apple este activ implicata in dezvoltarea iPhone 8. Deocamdata doar cei de la Samsung vor furniza ecrane OLED pentru compania Apple si iPhone 8, iar pretul lor este cu siguranta pe masura statutului pe care-l are Samsung acum.

Apple investeste anual miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare, deci 50 de milioane de dolari pentru iPhone 8 reprezinta o “nimica toata” pentru o companie atat de mare. Se estimeaza ca in T4 2016 Apple ar fi castigat peste 70 de miliarde de dolari, deci are bani suficienti pentru a sustine procesul de dezvoltare a orice doreste Tim Cook.

iphone-8-ecran-oled