Prima Pagina iPhone 8 iPhone 8 – 50 de milioane de dolari investiti in implementarea OLED

iPhone 8 – 50 de milioane de dolari investiti in implementarea OLED

Analistii americani estimeaza ca Apple urmeaza sa cheltuie 50 de milioane de dolari in T1 2017 pentru procesul de dezvoltare al iPhone 8 cu un ecran OLED. Vorbim aici despre costurile fabricarii de prototipuri cu aceste ecrane, dar si cele ale oamenilor care se ocupa de intregul proces, suma fiind una marte pentru multe companii, nu si cei de la Apple.

Apple trebuie sa produca foarte multe prototipuri ale iPhone 8 inaintea lansarii, iar 50 de milioane de dolari reprezinta mai putin decat vanzarile sale de terminale iPhone intr-o singura zi. In aceasta idee, suma nu va fi resimtita in vreun fel de catre companie, insa daca iPhone 8 cu ecran OLED va avea succes, atunci ea va fi cheltuita cu cap.

Desigur ca aici vorbim doar despre o estimare, iar pretul ar putea fi mai mare, sau poate mai mic, insa chiar si asa, este clar ca Apple este activ implicata in dezvoltarea iPhone 8. Deocamdata doar cei de la Samsung vor furniza ecrane OLED pentru compania Apple si iPhone 8, iar pretul lor este cu siguranta pe masura statutului pe care-l are Samsung acum.

Apple investeste anual miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare, deci 50 de milioane de dolari pentru iPhone 8 reprezinta o “nimica toata” pentru o companie atat de mare. Se estimeaza ca in T4 2016 Apple ar fi castigat peste 70 de miliarde de dolari, deci are bani suficienti pentru a sustine procesul de dezvoltare a orice doreste Tim Cook.

iphone-8-ecran-oled

 • Srb Srb

  The best is yet to come !!

 • Kfc

  The next big thing is already here!

 • rundown

  Bun are bani de investit in R&D. Dar ce se mai aude de masina aia electrica care de fapt nu mai e masina ci doar un sistem amarat de autoghidare sau ce drac e pana la urma

 • Srb Srb

  pai intr-o masina autonoma cel mai important este sistemul

 • amfetamin

  Numai baterii sa nu ia de la ei,mai ales de la subsidiara lor SDI!

 • Viorel Predatorul

  Dar ce au bateriile alea? N-ai văzut că au dezvoltat sisteme de protectie contra incendierii bateriei? Tocmai: ar fi bine să cumpere baterii de la Samsung, pentru că sun cele mai sigure acum.
  Ai văzut ce arsuri provoacă bateriile iPhone-urilor, și ce dezastru sunt când ți se închide iPhone-ul la 50% baterie.

 • amfetamin

  Ei acum da,ca bănuiesc ca sunt super testate sa nu mai fie dezlipite pe la nu știu care colturi. Apple de unde ia bateriile oare ca sunt cele mai penale?

 • Viorel Predatorul

  Daca Apple ar fi asa tare, si-ar face singura componentele. Asa, cand iPhone e de lauda, e meritul Apple, insa cand sunt probleme, de fapt e din cauza furnizorilor de piese 🙂