Vodafone: certificarea de cea mai performantă retea mobilă din Romania

Vodafone a fost recent certificata ca avand cea mai performantă retea mobilă din Romania, cei de pa P3 Communications testand reteaua operatorului in diverse zone din tara. Vorbim despre cel de-al treilea an consecutiv in care cei de la Vodafone primesc aceasta certificare din partea P3 Communications, iar rezultatele sunt impresionante.

Vorbim aici despre teste care cuprind atat verificarea acoperirea GSM in tara, cat si calitatea serviciilor de voce si internet mobil oferite de catre cei de la Vodafone. Conform acestei certificari, cei de la Vodafone ofera o calitate mai buna pentru apeluri si viteze de internet mobil mai mari decat Orange, Telekom si Digi Mobil.

Puteti vedea in harta de mai jos in ce zone din tara au fost facute testele, cei de la P3 communications facandu-si verificarile in perioada 5 noiembrie – 12 decembrie. Conform comunicatului de presa de mai jos, cei de la P3 Communications au facut verificarile in mod independent si operatorii nu ar fi stiut in prealabil zonele pentru testari.

Cei de la Vodafone au promovat in mod constant investitiile pe care le-au facut in reteaua din Romania, iar aceste certificari par sa confirme rezultatele lor. Desigur ca oriunde exista loc de discutii si nemultumiri, insa vorbim despre a treia certificare de acest gen primita de catre operator, asa ca va probabil ele vor continua sa vina.

vodafone-certificare-retea-p3-communications

Detalii suplimentare aveti in comunicatul de presa de mai jos.

“Rețeaua Vodafone, certificată pentru al treilea an consecutiv drept „Cea mai performantă rețea mobilă din România”

  • Pentru al treilea an consecutiv, rețeaua Vodafone România a primit certificarea „Best in Test”, care atestă cea mai bună performanță a serviciilor de date și voce mobile din România
  • Testarea tuturor rețelelor mobile din România a fost efectuată de către auditorul independent P3 communications în perioada noiembrie- decembrie 2016, în mai multe orașe, localități rurale și pe drumurile de legătură dintre acestea, traseul fiind selectat în mod independent de către P3 communications
  • Această noua certificare „Best in Test” confirmă strategia Vodafone România de a oferi utilizatorilor săi cea mai bună experiență prin intermediul rețelei Supernet™ 4G+

București, 30 ianuarie 2017 – Rețeaua Vodafone România a fost certificată drept cea mai performantă rețea mobilă din România pentru al treilea an consecutiv, obținând cel mai mare punctaj total pentru calitatea și performanța serviciilor sale de date și voce mobilă, în urma testării tuturor rețelelor mobile din România de către auditorul independent P3 communications, în perioada noiembrie ̵ decembrie 2016.

„Această noua certificare Best in Test acordată de către auditorul independent P3 communications confirmă încă o dată faptul că utilizatorii noștri beneficiază de o rețea mobilă superioară în România, care le permite să comunice și să se bucure de programe de divertisment pe mobil oricând și oriunde doresc. Rețeaua Supernet™ 4G+ continuă să ofere utilizatorilor noștri cea mai bună experiență de voce și de date mobile”, a declarat Ravinder Takkar, Președinte & CEO, Vodafone România.

În comparație cu alte rețele mobile din România, măsurătorile efectuate arată că rețeaua Vodafone România a obținut certificatul „Best in Test” în campania „Mobile Benchmark Romania” desfășurată de către auditorul independent P3 communications în perioada 5 noiembrie–12 decembrie 2016.

Campania de testare comparativă a rețelelor s-a desfășurat pe întreg teritoriul României, în mai multe orașe mari și mici, în localități rurale și pe drumurile de legătură dintre acestea. Printre localitățile selectate în mod independent către P3 communications se află Aiud, Avrig, Babadag, Brașov, Brăila, București, Botoșani, Caransebeș, Cernavodă, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Gura Humorului, Fetești, Hârlău, Iași, Lugoj, Ovidiu, Pitești, Slatina, Tecuci, Timișoara, Târgu Frumos.

Metodologia de testare este actualizată anual de către P3 communications, pentru a reflecta așteptările tot mai mari ale clienților și disponibilitatea celor mai noi tehnologii mobile din țara respectivă, precum și pentru a testa rețelele mobile la capacitate lor maximă. P3 communications stabilește traseele de testare în mod independent și aleatoriu în fiecare an, fără a le comunica în prealabil operatorilor de telefonie mobilă, pentru a asigura obiectivitatea și acuratețea rezultatelor finale și a reflecta experiența reală a clienților care folosesc rețelele furnizorilor de servicii de date și de telefonie mobilă.

P3 communications, care are sediul în Germania, este lider de piață în rândul companiilor care oferă servicii de consultanță tehnică, de inginerie și de testare. P3 communications face parte din grupul P3, care are 3.500 de angajați în întreaga lume și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 350 de milioane de euro în 2016. Compania oferă un portofoliu larg de servicii independente de consultanță tehnică și de management, incluzând servicii de planificare a rețelei, de inginerie, optimizare end-to-end, securitate, testare QoS și QoE, benchmarking internațional și de testare și acceptare a dispozitivelor. Clienții P3 communications includ operatori de rețele, producători de echipamente și producători de terminale.

Vodafone România a lansat Supernet 4G+ în septembrie 2016, care oferă utilizatorilor viteze mai mari, cea mai bună experiență video HD pe mobil, acoperire mai bună în interior și securitate sporită, precum și cea mai extinsă acoperire 4G+, disponibilă în toate cele 41 de reședințe de județe, în București și în alte 330 de localități.”