iPhone 7 Plus confirma inclinatia clientilor spre ecrane mari

iPhone 7 Plus s-a dovedit a avea un succes neasteptat de mare din momentul lansarii sale pe piata si pana in prezent, in ciuda tuturor asteptarilor. Daca modelele anterioare de terminale iPhone cu ecrane de 5.5 inch n-au inregistrat vanzari spectaculoase, iata ca iPhone 7 Plus ne arata inclinatia clientilor spre smartphone-uri cu ecrane mari.

Conform unor analisti americani, iPhone 7 Plus a reprezentat 40% din totalul vanzarilor de terminale iPhone 7 si iPhone 7 Plus in cursu T4 2016. Procentul este unul foarte mare si daca ne uitam la seria iPhone 6 unde modelul mare a reprezentat 17% din vanzari, sau cea iPhone 6S unde procentul a fost de 23%, atunci realizam cat de cautat este iPhone 7 Plus.

Acest interes foarte mare pentru iPhone 7 Plus ar putea avea la baza camera duala si acel GB de RAM in plus, insa pentru Apple totul inseamna incasari mai mari. Vanzand mai multe smartphone-uri cu ecran mai mare, compania Apple incaseaza si mai multi bani, avand in vedere ca diferenta dintre pretul de productie al celor doua modele este mai mica decat diferenta ceruta in magazine.

iPhone 7 Plus confirma inclinatia clientilor spre ecrane mari

Desi saptamana trecuta unii analisti afirmati ca pretul mediu de vanzare al iPhone urmeaza sa scada in T4 2016 fata de T4 2015, acum aflam exact contrariul. In loc sa scada cu 3 dolari, pretul ar urma sa creasca cu 2 dolari de la 691 de dolari la 693 de dolari, iar totul in cea mai mare parta multumita terminalului iPhone 7 Plus.

Incepand cu iPhone 6 Plus compania Apple s-a gandit sa diferentieze modelele cu ecrane de 4.7 inch si 5.5 inch, camera fiind pana la iPhone 7 singura componenta cu diferente. In iPhone 7 Plus compania Apple a implementat si un GB de RAM suplimentar, plus o noua functie pentru camera, iar aceste diferente urmeaza sa creasca.

Pentru a-si creste incasarile si a convinge mai multi oameni sa cumpere modelele Plus ale iPhone, compania Apple va implementa mai multe functii in ele fata de cele mai mici. iPhone 8 va fi cel mai probabil un al treilea model din serie, cu si mai multe functii importante, asa ca va fi interesant de vazut cum vor evolua lucrurile in final.

iphone-7-plus-vanzari-mari