Prima Pagina iOS 11 iOS 11 ar putea bloca aplicatiile de 32 biti

iOS 11 ar putea bloca aplicatiile de 32 biti

iOS 11 va bloca aplicatiile care nu au suport pentru chip-uri de 64 biti din iPhone, sau iPad, schimbarea fiind deja pregatita de Apple.

iOS 11 ar urma sa blocheze aplicatiile care nu au fost actualizate pentru a fi compatibile cu iPhone, iPad si iPod Touch-urile ce functioneaza in baza unui chip de 64 biti. Vorbim despre o schimbare pe care compania Apple o pregateste de ceva vreme, iOS 10 avertizandu-ne in legatura cu aplicatiile care nu au fost actualizate pentru a functiona pe terminale de 64 biti.

Pana acum a fost vorba doar despre alerte si nimic mai mult, deoarece functionalitatea aplicatiilor nu a fost afectata in vreun fel de lipsa unui suport de acest gen. Nimeni nu s-a plans pana acum ca o aplicatie ar functiona prost pentru ca nu este actualizata si nu are suport pentru chip-uri de 64 biti, insa in iOS 11 ele ar putea fi blocate complet de Apple.

Daca in alerta afisata pana la aparitia iOS 10.3 compania Apple doar spunea ca aplicatiile trebuie actualizate pentru a fi compatibile cu chip-urile de 64 biti, lucrurile s-au schimbat acum. In noua versiune a sistemului de operare, compania Apple spune ca aplicatiile care nu au asemenea suport nu vor putea rula in viitoare versiuni ale sistemului iOS.

iOS 11 ar putea bloca aplicatiile de 32 biti

Avand in vedere ca Apple nu a anuntat oficial ca va bloca rularea aplicatiilor care nu au suport de 64 biti, e putin probabil ca schimbarea sa fie facuta pana in toamna. In iOS 10 aplicatiile vor rula fara probleme, insa incepand cu iOS 11 compania Apple ar putea bloca total deschiderea, dar numai dupa ce va anunta totul in prealabil.

Puteti vedea in imaginea de mai jos cum arata vechiul mesaj de alerta afisat in versiunile initiale ale iOS 10 si cel afisat in iOS 10.3, textul fiind modificat pentru a avertiza dezvoltatorii. Apple va anunta in iunie daca iOS 11 va bloca intr-adevar aplicatiile care nu au suport pentru 64 biti, iar in 3 luni dezvoltatorii vor trebui sa isi actualizeze titlurile.

Avand in vedere ca iOS 11 nu va functiona pe iPhone 5, ultimul care mai are chip de 32 biti si suport in iOS 10, aceasta schimbare pentru aplicatii este logica.

ios-11-blocheaza-aplicatii

 • Roasted Wookie

  era de asteptat sa se intample asta.

 • Srb Srb

  Ar fi si cazul..deja din cauza astora ingreuneaza ios sa mearga spre viitor

 • Cu ce te ingreuneaza ? :)))

 • Andrewsbcr

  Aici trebuie sa ii dau dreptate lui Srb din păcate… dintr-un anumit punct de vedere. Dpdv vizual, este urât să vezi astfel de aplicații, și îngreunează sistemul de operare (tocmai cum scrie anunțul pe care îl Primești când intri intr-o astfel de aplicație). Spre exemplu, eu fiind student la drept, am nevoie de Cod civil/ penal. Nu au mai fost actualizate ca design de pe vremea iPhone 4/ 4S 😂. Astfel, printr-o decizie de acest gen, dezvoltatorii vor fi obligați să ofere o interfață compatibilă cu ceea ce e pe piață.

 • Aplicatiile alea care n-au fost actualizate de atunci nici nu vor mai fi. Dezvoltatorii le-au abandonat pentru ca nu mai merita sa-si piarda timpul cu ele..

 • Andrewsbcr

  La mine observ că totuși articolele sunt actualizate. Deci doar design ul este depășit. Probabil o fi prea greu să facă un update și in acest sens.

 • Srb Srb

  https://loumiranda.com
  ala era pt ios10…dar acum se poate aplica pt ios11

 • Iulian

  Pe banii mei sa imi spuna apple ce ios sa am, ce aplicatii sa rulez…nu prea cred, deja e prea mult pentru mine

 • razvanivan

  Daca e prea mult pentru tine de ce nu renunti? Exista si android…

 • razvan.adrian

  Dk contiuna asa din pacate (sun fan ios) cred ca multi renunta inca nu dar cam merg aiurea sper sa isi revina

 • Iulian

  Am si android 🙂

 • razvan.adrian

  Eu nu am si nici nu vreu docamdata darrr

 • ibadea

  Telefonul e pe banii tai, ios e pe banii lor 🙂

 • G. MGM

  Răzvan ,saracule ,tu n-ai bani de iPhone .