Apple vrea sa incheie amiabil procesele cu Qualcomm

Luna aceasta Apple si Qualcomm au initiat un razboi legal in cateva tari de pe glob, cei din Cupertino acuzandu-si partenerii de santaj si cerand peste 1 miliard de dolari drept daune. Apple sustine ca a fost obligata sa licentieze anumite tehnologii de care nu avea nevoie cand a cumparat produse ale Samsung, dar si ca nu a primit 1 miliard de dolari de la Qualcomm sub forma de reduceri.

Tim Cook nu a fost vreodata un fan al disputelor legale cu orice fel de companie si ar prefera ca Apple si Qualcomm sa incheie pasnic batalia legala, insa e putin probabil ca acest lucru sa se intample. Cook a afirmat ca in lumina tuturor divergentelor dintre cele doua companii, o disputa legala a fost singura solutie pentru a rezolva problemele.

Qualcomm este acuzata acum ca a impiedicat compania Apple sa inoveze din cauza taxelor mari de licentiere impuse pentru tehnologii care nu erau utile pentru Apple. Mai mult decat atat, acel miliard de dolari retinut de catre companie ar fi ajutat Apple sa investeasca mai mult in cercetare si dezvoltare, dar trebuie sa recunoastem ca Apple nu s-a oprit din asta doar pentru ca nu avea acel miliard.

Tim Cook este de parere ca instantele de judecata vor da castig de cauza companiei Apple in aceasta disputa si ca ea isi va recupera banii de la Qualcomm. In ciuda tuturor acestor dispute legale, Qualcomm inca livreaza produse catre compania Apple si va continua sa o faca in urmatoarele luni fara intrerupere.

“I’ve always hated litigation, and I continue to hate it, and I highly prefer to settle versus battle. They were insisting on charging royalties for technologies that they had nothing to do with, and so we were in a situation where the more we innovated with unique features like Touch ID, or advanced displays, or cameras, the more money Qualcomm would collect for no reason, and the more expensive it would be for us to innovate.”

apple-qualcomm-proces

 

Articolul precedentApple confirma productia de continut TV
Articolul următoriPhone 7 Plus inregistreaza vanzari foarte bune pentru Apple
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.