Apple a angajat un fost vicepresedinte Spotify

Daca deocamdata nu poate intrece Spotify in ceea ce priveste numarul de clienti, cei de la Apple s-au gandit sa angajeze un vicepresedinte al suedezilor. Mai exact, Steve Savoca este acum manager al Apple Music si rolul sau va fi de a aduce mai multi creatori independenti de muzica in platforma companiei Apple.

Steve Savoca lucra din New York pentru Spotify si isi va continua munca din oras pentru a atrage talente noi in Apple Music, asa ca pentru el schimbarea nu va fi colosala. Desi acum se ocupa de semnarea de trupe pentru servicii de streaming audio, Savoca a lucrat in trecut pentru case de discuri si a fost tobosar intr-o trupa.

Practic, Apple a inteles ca are nevoie de oameni cu experienta pentru Apple Music, iar ce competitor putea sa-i ofere angajati mai buni decat Spotify ? Desi Savoca a avut, probabil, un rol important in cadrul Spotify, este greu de spus cat de mult va reusi el sa ajute compania Apple sa dubleze numarul de abonati ai Apple Music, pentru a ajunge Spotify.

Apple Music avea 20 de milioane de abonati la cea mai recenta raportare a companiei Apple, iar in 2017 ar putea aduna inca 10 milioane de clienti, daca lucrurile vor evolua precum in 2016.

“He’ll be doing the same thing for Apple that he did for Spotify — heading up label relations based out of New York, focusing on relationships with smaller, independent labels, especially internationally.”

apple-music-vicepresedinte-spotify