Medaliile olimpiadei din 2020 vor fi facute din smartphone-uri reciclate

Pentru olimbpiada din anul 2020, care se va desfasura in Tokio, organizatorii au ales o metoda extrem de interesanta de a promova reciclarea smartphone-urilor. Mai exact, ei au decis sa faca medaliile concurentilor folosind material obtinut din smartphone-uri reciclate, aceasta fiind si prima oara cand un asemenea material va fi utilizat.

Nu doar smartphone-urile vor contribui cu material pentru medaliile olimpiadei din 2020, ci si alte dispozitive electronice reclclate. Organizatorii estimeaza ca in baza a ceea ce au adunat pana acum, urmeaza sa stranga nu mai putin de doua tone de aur, argint si bronz pentru a fabrica pana in 5000 de medalii pentru participanti.

Guvernul Japoniei sustine ca smartphone-urile si celelalte dispozitive electronice vor fi adunate de la cetatenii tarii, 8 tone de materiale urmand a fi stranse inainte de reciclare. Proiectul are menirea de a sustine reciclarea dispozitivelor electronice nefolosite, iar japonezii vor organiza locatii speciale in care aceste obiecte vor fi lasate de catre japonezi.

Desigur ca toata lumea a aprecia initiativa japonezilor de a refolosi dispozitive electronice reciclate pentru a crea aceste medalii, ei urmand a si cheltui mai putini bani in proces. Pana acum materialele folosite pentru medalii erau cumparate de la companii miniere, insa Japonia gandeste pentru viitor si actioneaza in consecinta, dand un exemplu pentru lumea intreaga.

“A project that allows the people of Japan to take part in creating the medals is really good. An Olympic medal is one of the most coveted items in existence. People spend decades, often agonizing ones, working to obtain one. The life stories of so many are defined by the pursuit of these metal medallions, and those same stories are what inspire and bring millions of us together,.”

medalie-olimpica-tokio-2020-smartphone