Apple este acuzata ca forteaza utilizatorii sa faca update de iOS

La mai bine de trei ani din momentul lansarii iOS 7, un proces a fost initiat in SUA acuzand compania Apple ca a fortat utilizatorii sa instaleze aceasta versiune a sistemului de operare. Atunci cei de la Apple au blocat posibilitatea de a mai folosi FaceTime in iOS 6, deci obliga utilizatorii sa faca actualizarea la iOS 7 pentru a beneficia de acest sistem.

Atunci s-a explicat faptul ca modificarea ar fi avut legatura cu o schimbare a furnizorilor serviciilor care au stat la baza FaceTime, Apple dorind sa reduca substantial costurile de functionare. In procesul de astazi se afirma ca de fapt Apple modificare a facut terminale iPhone 4 si iPhone 4S imposibil de utilizat din cauza performantelor foarte proaste.

Totusi, schimbarea a fost facuta deoarece tehnologia initial folosita pentru FaceTime incalca un brevet de inventie al unei companii americane, ea fiind modificata in urma unui proces. Aceasta modificare a adus pentru Apple costuri de 8.3 milioane de dolari lunar pentru a tine FaceTime in functiune, iOS 7 rezolvand aceasta problema.

Desi in iOS 7 a fost rezolvata problema costurilor, Apple platea in continuare pentru cei care foloseau iOS 6, asa ca acum este acuzata ca a lasat in mod intentionat un certificat de securitate sa expire. In proces sunt aduse in discutie si discutii prin email ale angajatilor Apple care vorbesc despre miscarea facuta pentru a reduce costurile, in ciuda impactului avut asupra celor cu iOS 6.

Apple este acuzata in final ca a incalcat legislatia din California privind concurenta neloiala si ca ar fi afectat capacitatea utilizatorilor de a-si folosi terminalele prin obligarea sa faca update la iOS 7. Desigur ca toate acestea vor fi greu de dovedit in instanta, insa chiar si asa, stim cu totii ca Apple isi obliga utilizatorii sa-si actualizeze terminalele la cele mai recente versiuni ale sistemului de operare.

“For iPhone 4 and iPhone 4S users, for example, the coerced move to iOS 7 subjected their devices to slowness, system crashes, erratic behavior and/or the elimination of their ability to use critical functions on their phone. As succinctly stated in one of the media reports that discussed these widespread functionality problems, “the older handsets buckle under the weight of the new software.” Thus, for millions of Apple’s customers, a move to iOS 7 would significantly harm the functionality of their device.”

apple-upgrade-fortat-ios-iphone