Prima Pagina Apple Pay Apple ataca bancile care se opun lansarii Apple Pay

Apple ataca bancile care se opun lansarii Apple Pay

Compania Apple duce o lupta surda cu bancile din Australia pentru a lansa Apple Pay, acestea opunandu-se de luni de zile impotriva acestui serviciu. Bancile sustin ca Apple incearca sa impuna masuri neconcurentiale prin lansarea Apple Pay, bancile cerand acces la NFC-ul din terminale iPhone pentru a putea permite propriilor aplicatii sa ofere plati mobile in acelasi mod.

Un proces a fost initiat in aceasta disputa, iar compania Apple pare a fi foarte aproape de a-l castiga si de a obliga bancile sa accepte Apple Pay, fara a avea acces la NFC-ul din iPhone. Apple sustine ca opozitia bancilor afecteaza comerciantii si vanzatorii care vor sa foloseasca tehnologia, iar asta pare sa fi convins instanta care judeca acest caz.

Apple sustine si ca nu poate oferi acces la NFC-ul din iPhone pentru aplicatii terte deoarece ar pune in pericol siguranta tranzactiilor facute prin intermediul sau. Bancile spun ca toti consumatorii trebuie sa aiba multiple optiuni in ceea ce priveste platile mobile, ei neputand oferi aceleasi metode de plata prin NFC, ci doar prin internet.

Apple a reusit pana acum sa convinga American Express si alte institutii financiare sa ofere suport Apple Pay in Australia, dar restul marilor banci se opun cu vigoare. In ciuda faptului ca Apple Pay le va creste tranzactiile si implicit incasarile din baza lor, bancile nu vor sa-i ofere companiei Apple puterea pe care lansarea acestui sistem i- va oferi.

Daca instanta va decide totusi ca Apple trebuie sa poata lansa Apple Pay, atunci bancile nu vor avea de ales decat sa colaboreze cu compania Apple.

“In its latest submission to the Australian Competition & Consumer Commission, published Monday, Apple said it was concerned banks are seeking to “delay the expansion of Apple Pay,” hurting both consumers and smaller card issuers who could use the technology “as a means of securing a digital presence in competition with the big banks.””

apple-pay-banci-lansare

 • cristi

  Ei colaborează “cu compania” , dar cu japca așa? 🤦🏻‍♂️

 • Leo MC

  Mi se pare cel puțin anticoncurențial ca băncile să fie obligate să accepte sistemul Apple Pay fără ca Apple să accepte ca băncile să creeze modalități identice de plată prin intermediul iPhone.

 • Mircea Radulescu

  Așa e lumea în care trăim, nu e dreaptă. Uită-te ce se întâmplă și la noi pe stradă în zilele noastre. De obicei cei puternici câștigă și restul trebuie să se mulțumească cu ideea.

 • Leo MC

  Mai vedem după ce se pronunța intanta.

 • amfetamin

  Azi vin la lucru in tura de noapte și văd in holul spitalului un automat de cafea de la Nescafe cu care poți sa plătești cu Apple Pay sau Android Pay,evident și cu cardul contactless!
  https://imgur.com/gallery/FJnOl

 • Kfc

  A lasat cineva un comentariu pe idevice care zicea ca vom avea Apple Pay si Android Pay in Romania anul acesta.

  Ai incercat sa vezi daca merge?

 • amfetamin

  N-am incercat,am venit pregatit cu bancnote de 1 leu,ieri cand eram pe zi nu era,inseamna ca azi l-au bagat.
  Nu stiu cine plateste cu apple pay din moment ce nici o banca din Romania nu ofera asa ceva din cate stiu eu.
  Am un coleg medic care are apple pay dar cu card de Anglia,nu stiu cum va face conversia intre lira sterlina si lei,cand mai pic cu el pe tura am sa-l rog sa incerce si am sa-l filmez in timp ce face asta ca sa am dovada ca merge.

 • Hmm, de obicei cele cu Apple Pay arata cam asa : https://cdn.idevice.ro/wp-content/uploads/2017/02/sticker-apple-pay.jpg
  Totusi, semnul ala sugereaza faptul ca poti plati si cu alte terminale mobile.

 • amfetamin
 • Apple pay merge in romania de cand a fost lansat, problema la noi e ca nu poti adauga carduri.