iPhone 7 nu ajuta Apple sa-si creasca vanzarile in China

iPhone 7 nu a reusit sa castige increderea chinezilor, in ciuda faptului ca este extrem de popular si cautat la nivel global, ajutand Apple sa stabileasca un nou recrd de vanari in materie de terminale iPhone. In China, compania Apple se afla pe locul 4 in topul celor mai mari producatori de smartphone-uri, in cadere libera fata de anul trecut.

Daca in T4 2015 Apple vindea 17.1 milioane de smartphone-uri si era al doilea mare producator de smartphone-uri in China, in T4 2016 a vandut doar 14.9 milioane de unitati. In fata sa se afla acum Oppo, tot Huawei si Vivo, in cazul primei si a treia companii dublarile vanzandu-se in doar un an de zile, Oppo avnad cea mai mare crestere.

Vanzarile Huawei au crescut cu 5 milioane de unitati in doar un singur an, iar asta in timp ce vanzarile companiei Xiaomi au scazut cu 5.8 milioane de unitati. Cei de la Xiaomi au inregistrat si cea mai mare scadere in vanzari dintre producatorii din top 5, iar asta in conditiile in care vanzrile totale in China in T4 2016 au crescut cu 19%.

Principala problema a companiei Apple este ca iPhone 7 este vandut la preturi mai mari decat cele ale produselor comercializate de catre Oppo, Huawei, sau Vivo. Mai mult decat atat, produsele acestor companii au unele functii precum incarcare rapida, incarcare wireless, dar si un Android mult mai liber, ele motivand cresterile in vanzari.

Fara un iPhone 8 care sa “dea lumea pe spate”, compania Apple are sanse foarte mici de a isi mentine macar vanzarile in China.

iphone-china