Prima Pagina telefoane mobile Politia Romana cumpara software pentru a extrage date din telefoane

Politia Romana cumpara software pentru a extrage date din telefoane

Politia Romana urmeaza sa investeasca nu mai putin de 1.7 milioane de lei in software menit sa permita extragerea de date din telefoane mobile si alte dispozitive informatice. Conform licitatiei initiate de catre Politia Romana, ea vrea 38 de aplicatii software care sa-i permita sa fac perchezitii informatice si 38 de sisteme informatice portabile de tip forensic.

Acest software ar trebui sa poata extrage date din terminale iPhone, Samsung, ASUS, Blackberry, Huawei, Lenovo, LG, Nokia, Philips, Motorola, etc. Indiferent de masurile de protectie pe care aceste terminale le-ar avea, software-ul ar trebui sa le poata sparge pentru a extrage mesaje SMS, agenda de contacte, lista de apeluri, poze, filme, lista de aplicatii, informatii privind locatiile vizitate si multe altele.

Politia Romana vrea sa cumpere un software care sa poata sparge nu mai putin de 8700 de tipuri de telefoane mobile, iar printre ele se vor afla si multe modele de iPhone si iPad. Exceptand iPhone 7, cam toate celelalte care ruleaza iOS 10 pot fi cel mai probabil sparte de companiile de securitate, mai ales ca exista si jailbreak public pentru ele.

Mai mult decat atat, software-ul ar trebui sa poata inlatura codurile de siguranta setate in telefoane, aceasta fiind o mare problema in cazul iPhone. Stim de anul trecut ca FBI a platit multi bani pentru a i se decoda un iPhone, iar Politia Romana vrea in aceeasi bani sa cumpere software care sa decodeze si multe alte modele de telefoane mobile.

Cele 1.7 milioane de lei pe care Politia Romana i-a alocat pentru aceasta achizitie nu vor acoperi probabil suma necesara pentru a cumpara ceva de calitate, dar mai multe vom vedea daca se va oferi cineva sa onoreze licitatia.

politia-software-extragere-date-telefoane

 

 • adrian

  Crezi ca FBI chiar nu are oameni sa sparga un iphone? Aia cu “am platit pe altii” a fost asa pentru presa

 • alex

  Și ce fel de softuri vrea poliția ?

  Atunci nu mai exista libertate și intimitate atât timp cât poliția are acces in mediu tau privat .
  Interesant încet încet v-om fi supravegheați in totalitate .

 • adrian

  Mi se pare ok sa poti sparge telefonul unei persoane, atata timp cat aceasta a comist o infractiune.

 • Viorel Predatorul

  Libertatea datelor private nu poate fi motiv pentru comiterea de infractiuni. In momentul in care ai comis o infractiune, ti-ai compromis singur libertatea si intimitatea.

 • Julian

  Ei, na! Există poliția română ?!? Eu, din 1989….știu că e tot miliția română…😀😀😀

 • Julian

  Acum, fără glumă: cine vrea să folosească un telefon (DOAR telefonie), își va lua cel mai iestin telefon, fără GPS… și o cartelă prepay 😀😀😀

 • Julian

  ” Romania i-a alocat pentru aceasta achizitie…” se vor duce, sigur în alte părți/fonduri/conturi private 😀

 • Julian

  ” Cele 1.7 milioane de lei pe care Politia Romania i-a alocat pentru aceasta achizitie ” …. se vor duce în alte părți 😀

 • cuesnecenzurat

  Le vand eu ceva de spart toate marcile de telefoane inclusiv iphone7, garantez 100% si pentru iphone8, si doar pentru jumatate din cat ofera ei, chiar acum ma apuc sa gravez pe maner “software”

 • Daniel

  In afara de iPhone 7, restul cam toate se pot sparge care au iOS 10. De ce iPhone 7 care are același sort ca și 6s nu se poate sparge și 6s se sparge? Sunt curios care e explicația acelei fraze. Sau e un fel de ” umpleti conturile apple cumpărând iPhone 7 ca va salvează de softuri”? Mie mi se pare a publicitate mascata, fără supărare.

 • Ionel Aviatorul

  Bai nene dupa ce ca ne asculta cand vor ei si suntem supraveghiati de tot felul de camere suspendate la orice minut, nu inteleg de ce nu ne monteaza aparaturi direct in case, asa ca la BigBrother… 😂

 • :)))) Mama cat ai extrapolat. iPhone 7 are un alt procesor, un soft imbunatatit pentru el si alte componente, atat, de aia e mai greu de spart, ca orice alt produs nou.

 • NarcisB

  De ce iphone 7 e mai special? Are același soft ca și telefonul meu.

 • Julian

  @ionel: stai tu liniștit, că nu miliția română face astea 😀. Sunt alte “departamente”, câteodată și private (angajate să lucreze sub titulatura sus-amintită)…

 • Cata

  Zaone, offtopic. Mereu cand am telefonul blocat imi apare in stanga jos ba facebook, ba hartile, ba whatsapp etc…iconita pe gri. dupa ce il deblochez nu este deschisa aplicatia respectiva. A mai patit cineva lucrul asta? Este o chestie foarte ciudata…ip6. Am doua, pe unu apare pe celalalt nu.

 • Julian

  Am câteva experiențe foarte “proaste”, referitor la miliția română, și de-aia comentez; șpăgari, corupți… Inclusiv la o intrare prin efracție, intr-o proprietate privată… “criminaliștii” care au luat probe și amprente m-au convins să renunț la înaintarea procesului. Așa că… prefer să apelez la servicii private 😂

 • Ari

  Cine hotărăște ca ai comis o infracțiune? Pana nu da o instanța de judecată sentința, ești considerat complice…știam eu…dar poate ma înșel. Dar ma rog, știu ca poliția-Miliția romană, o cam ia înainte, pe scurtatura…

 • Ari

  Suspect…scuze…

 • Viorel Predatorul

  Ia-ți un iPhone 7. Deja iPhone 6 este prea vechi, și e timpul să îl schimbi. Sunt convins că nu vei avea problema asta pe iPhone 7, cel mult până apare iPhone 8.

 • Viorel Predatorul

  Și nu e normal ca banii ăia să meargă într-o conturi private, în schimbul serviciilor pe care le voi plăti?

 • Viorel Predatorul

  Și nu e normal ca banii ăia să meargă într-o conturi private, în schimbul serviciilor pe care le voi plăti?

 • Viorel Predatorul

  Dacă ești judecat într-un proces penal, te numești “inculpat”, iar dacă ești judecat într-un proces civil, ești numite “pârât”.
  Instanța de judecată nu se poate pronunța în lipsă de probe, fapt pentru care este necesar să aibă acces la datele tale. Nu te îngrijora că datele de la dosar sunt secretele. În cazul în care ești absolvit de vină, datele din dosar sunt distruse.

 • Viorel Predatorul

  “O altă persoană tastează…” :)))
  Stau cu sufletul la gură să văd ce porcaială îmi dă persoana asta :))

 • Olimpiu

  Politia Romana lucreaza mult informativ. Stiu babele tot despre tine.