Apple a gandit o pereche de casti care se transforma in difuzoare

Companiei Apple i-a fost inregistrat un brevet de inventie extrem de interesant, acesta descriind o pereche de casti care pot fi transformate in difuzoare la nevoie. Castile pot fi standard, sau in ureche, iar in doar cateva miscari ele pot fi transformate intr-o pereche de difuzoare, in functie de nevoile utilizatorului pentru a reda sunete.

Noile casti ale companiei Apple sunt similare cu alte produse similare existente pe piata, deci nu vorbim despre vreun design extravagant gandit de catre americani. Totusi, Apple a gandit implementarea unor senzori speciali si a unor circuite pentru amplificarea sunetelor, acestea facilitand folosirea acestor casti ca si difuzoare de catre utilizatori.

Pentru a controla nivelul sunetelor emise de catre difuzoare, compania Apple foloseste o serie de senzori care determina orientarea castilor si distanta fata de cap. In aceasta idee, daca acestea au un obiect foarte aproape, vor reda sunetele la o putere potrivita pentru o ureche, iar daca nu exista obiecte in preajma lor, le vor reda la o intensitate mai mare.

Desigur ca aceste casti au si o setare speciala care forteaza redarea la valoare maxima prin difuzoare, asa ca ele pot fi plasate chiar si una langa cealalta. Intregul sistem descris de catre compania Apple este foarte interesant si o pereche de casti de acest gen ar putea avea succes extrem de mare, dar asta daca vor fi vreodata lansate pe pietele globale.

“Dual mode headphones, and methods for constructing the same are provided. Headphones can be connected to an electronic device to provide an audio output. The headphones can include a transducer or other component for providing sound waves at appropriate levels near a user’s ear. To provide audio as a speaker, however, circuitry in the headphones can include a powered amplifier that may be selectively used.”

apple-casti-difuzoare