Apple Campus 2 si atentia fanatica la detalii

Apple Campus 2 si atentia fanatica la detalii

Astazi au aparut o serie de informatii extrem de interesante cu privire la atentia foarte stricta la detalii pe care compania Apple o acorda pentru Apple Campus 2. Pentru inceput, trebuie spus faptul ca Apple a investit 5 miliarde de dolari in acest proiect pentru a construi Apple Campus 2, o suma colosala pentru orice fel de sediu al unei companii.

Trecand acum la cerintele companiei Apple, se pare ca in jurul cladirilor nu trebuie sa existe vreo gura de ventilatie, sau vreo serie de tevi care sa strice design-ul acestora. Chiar daca Apple Campus 2 are foarte multe cladiri cu fatade din sticla, aspectul acestora nu trebuie stricat de elemente precum cele mentionate anterior.

In continuare, compania Apple are reguli foarte stricte si in ceea ce priveste toleranta distantei pentru materiale, aceasta fiind mult mai mica decat in mod obisnuit. Unul dintre arhitectii care a lucrat cu Apple a afirmat si ca de multe ori cei de la Apple au fost dezamagiti sa afle ca dorintele lor in ceea ce priveste constructia nu pot fi realizate in lumea reala.

“Tolerances, the distance materials may deviate from desired measurements, were a particular focus. On many projects, the standard is 1/8 of an inch at best; Apple often demanded far less, even for hidden surfaces.  The company’s keen design sense enhanced the project, but its expectations sometimes clashed with construction realities, a former architect said.”

Partea interesanta este ca multe dintre elementele de design ale cladirilor sunt inspirate din produse pe care compania Apple le-a lansat de lungul timpului. Vorbim aici despre marginile cladirilor si pana la butoanele ascensoarelor, angajatii companiilor de constructii observand ca acestea seamana foarte bine cu butonul Home al iPhone.

“One of the most vexing features was the doorways, which Apple wanted to be perfectly flat, with no threshold. The construction team pushed back, but Apple held firm.  The rationale? If engineers had to adjust their gait while entering the building, they risked distraction from their work, according to a former construction manager.”

Apple a gandit totul intr-un detaliu atat de mare incat nu dorea ca usile sa aiba spatiu intre perete pentru a nu distrage atentia angajatilor cand intra in cladire. Desi constructorii s-au “luptat” cu Apple pentru ca acest lucru sa nu fie facut pentru ca nu mai fusese realizat pana acum, cei de la Apple nici n-au vrut sa auda de asemenea idei.

Din pacate pentru Apple, aceasta atentie prea mare la detalii a intarziat finalizarea unor parti ale proiectului, Apple avand greutati create si de catre autoritatile serviciilor de urgenta. In final, se pare ca Apple a pierdut timp mult certandu-se si pentru manerele unor usi pe care le doreste intr-un anumit fel, iar dupa un an si jumatate ele tot nu au fost finalizate.

apple-campus-2-atentie-detalii

Articolul anteriorApple a gandit o pereche de casti care se transforma in difuzoare
Urmatorul articoliPhone 8 si noi informatii privind lansarea
  • Srb Srb

    Apple new campus – the best or samsung

  • Srb Srb

    Si tocmai ce actiunea apple a depasit valoare 131$ ma mir ca analistii nu vorbesc despre asta. Cred ca e cel mai mare prag din ultimii 5 ani

  • nodhack

    Foarte frumos din partea lor! Trebuie permanent sa te autodepasesti si la cati bani au, isi permit!

  • Razvan

    Nici nu ma asteptam la altceva de la Apple, atentia la detalii i-au adus unde sunt.